Natuurberichten
Pagina 1301 van 1632 - 16314 Resultaten
De komende week is misschien wel de mooiste tijd om weidevogels te beleven. Er wordt nog volop gebaltst, veel weidevogels zitten op de eieren en bij de kievit komen de eerste jongen uit. Daar komt bij dat het gras nog niet zo hoog..
In de omgeving van Doesburg is op maandag 16 april een jong ottermannetje vrijgelaten. Deze otter is de eerste van minimaal 10 dieren die de Nederlandse otterpopulatie gaan versterken. Johan van de Gronden, directeur van het..
Moderne natuurontwikkeling vindt plaats in overleg met de omgeving. Een succesvolle formule, zo bleek in de natuurgebieden Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden. Vele avonden samen schetsen, tekenen en praten zorgden afgelopen..
In Europa komen schildpadden van nature enkel voor in het Middellandse Zeegebied. Toch kunnen we in België regelmatig schildpadden aantreffen zonnend op de oever van een vijver, rivier of andere waterpartij. Waar komen deze..
De kleine vuurvlinder is de afgelopen dagen goed gaan vliegen. Vooral in de kuststrook, maar ook in het binnenland zijn er regelmatig waarnemingen van deze feloranje vlinder doorgegeven. De komende weken zullen de aantallen nog..
Het Meidoornrotkelkje, een in Nederland zeldzaam paddenstoeltje uit het geslacht Monilinia, laat een bij paddenstoelen zeldzame vorm van mimicry zien. Het Meidoornrotkelkje zorgt ervoor dat bladeren van de Meidoorn op bloemen..
Het herstel van de flora en fauna in riviergebieden is sneller verlopen dan verwacht in de meest optimistische ontwikkelingsscenario’s van eind jaren ’80. Dat is de conclusie van Rijn in Beeld, het project dat twintig jaar..
Exoten zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Naast de sierplanten die vaak 'ontsnappen' uit tuinen, zijn er ook veel dieren die op een of andere manier ongewild in de vrije natuur terechtkomen. Daartussen zitten ook enkele..
De paddentrek is ten einde en de meeste paddenwerkgroepen zijn inmiddels gestopt met het overzetten van amfibieën. Door de droogte in maart zijn er dit jaar gemiddeld 40 tot 45 procent minder padden overgezet dan in andere jaren...
Recent werd geconstateerd dat de enige populatie van de Bruinrode wespenorchis in Nederland is vernield door grondverzet. De vernieling was van dusdanige aard dat de soort als verloren wordt beschouwd en daarmee op het randje van..