Natuurberichten
Uitgever: FREE Nature
Pagina 13 van 14 - 131 Resultaten
Op 25 juli is de feestdag van Sint Jakobus, en toevallig of niet, juist nu staat het Jakobskruiskruid volop in bloei. Het Jakobskruiskruid staat bekend om zijn gifstoffen (alkaloïden) die met name de lever aan tasten, en juist aan..
Nu de schoolvakanties weer zijn begonnen zwerven tal van Nederlanders uit over binnen- en buitenland. En voor sommigen van hen geldt dat ze plotseling oog in oog komen te staan met wilde of wild levende dieren als zwijn, hert,..
FREE Nature brengt een speciale folder uit over natuurlijke begrazing. In natuurgebieden in Nederland lopen tegenwoordig tal van grote grazers en bovendien zijn er tal van begrazingsvormen, waaronder natuurlijke begrazing!..
Tijdens de kuddecontrole in natuurgebied de Diezemonding trof beheerder Tanja de Bode van FREE Nature de Rode Geuzen op een opmerkelijke plek aan, namelijk in de Franse Wielen. Zij stonden tot halverwege hun buik in het water...
Bij een succesvolle voortplanting in de natuur komt meer kijken dan het simpel werpen van jonge dieren. Als volwassen dier moet je zowel de kennis als lichamelijke eigenschappen hebben om te zorgen voor het nageslacht. Dit komt..
Schotse hooglanders in de Nederlandse natuur zijn inmiddels een bekende verschijning. Dit roodbruin gekleurd ras komen we regelmatig tegen. Minder algemeen zijn de zwart gekleurde dieren en er is zelf een blonde variant. Onlangs..
Het voorjaar is volop aangebroken. Vogels als de gele kwikstaart zijn druk op zoek naar insecten voor hun jongen. Deze vinden ze onder andere tussen de poten van grote grazers als Schotse Hooglander, Galloway of Konik...
Moderne natuurontwikkeling vindt plaats in overleg met de omgeving. Een succesvolle formule, zo bleek in de natuurgebieden Mantingerveld, Mantingerbos en –weiden. Vele avonden samen schetsen, tekenen en praten zorgden afgelopen..
Grote delen van de graslanden rondom het Naardermeer zijn nat, soms zelf te nat. Van nature zouden grote grazers als wild rund ’s winters wegtrekken naar hogere gronden. Omdat deze natuurlijke trek hier niet mogelijk is helpen we..
Op dit moment heerst er onder paarden van paardenhouders in Nederland het zogeheten Rhinovirus. We hoeven ons echter geen zorgen de maken over de vele koniks die we in tal van natuurgebieden tegen komen. De kans dat zij besmet..