Natuurberichten

Pagina 1290 van 1632 - 16318 Resultaten

goudglanzende schallebijter

Afgelopen weekend organiseerde de Projectgroep Levend Zand voor het derde opeenvolgende jaar een biodiversiteitsweekend in Lommel-Werkplaatsen. Met 75 specialisten, medewerkers en gasten werd de stijgende lijn in het aantal..


Lees verder 6 juni 2012   12 jaar oud
Mucor schimmel

Hondenpoep wordt voor een groot deel afgebroken door schimmels van het geslacht Mucor. Deze schimmels hebben een nuttige opruimfunctie, maar kunnen soms ook voor medische problemen zorgen...


Lees verder 6 juni 2012   12 jaar oud
Heidekartelblad,  GNU Free Documentation License

Het heidekartelblad is een zeer zeldzame soort die in Brabant nog mondjesmaat vindbaar is. Sinds Natuurmonumenten een uitgekiend beheer van begrazing en maaien inzet, is de soort op De Plateaux bij Valkenswaard flink in opmars...


Lees verder 5 juni 2012   12 jaar oud
Schaapskudde, wikipedia, publiek domein

In het Deelerwoud (Gld) overwoekert het gras de heide. Het gras groeit in de zomermaanden zelfs zo hard, dat de Schotse hooglanders het alleen niet in toom kunnen houden. Een kudde heideschapen gaat ze nu helpen. De schapen grazen..


Lees verder 5 juni 2012   12 jaar oud
Oosterse schone

Wie denkt dat micro-motjes mini, bruin, saai en moeilijk herkenbaar zijn, moet zeker eens kennismaken met de Oosterse schone. Deze kleine nachtvlinder is aan een stevige opmars bezig en werd de laatste weken ook in de Antwerpse..


Lees verder 4 juni 2012   12 jaar oud

Het bruin zandoogje is al vele jaren de meest getelde vlinder in het Landelijk Meetnet Vlinders. De soort komt lang niet overal voor, maar kan plaatselijk wel met veel bij elkaar worden gezien. De eersten zijn inmiddels..


Lees verder 4 juni 2012   12 jaar oud
Wrattenbijter, Hoge Veluwe, 5 juni 2011

In tegenstelling tot vorig voorjaar toen eind april al zomerse waarden werden bereikt en de sprinkhanen records braken, verloopt dit voorjaar frisjes en zijn nog erg weinig sprinkhanen actief. Het laatste seizoen van het nieuwe..


Lees verder 3 juni 2012   12 jaar oud
Oogsten zeegras

De proef van de Waddenvereniging en Rijkswaterstaat om zeegras terug te brengen in de Waddenzee is geslaagd. Op alle drie de proefvelden is zeegras opgekomen. Zeegras vergroot de kraamkamerfunctie van de Waddenzee en speelt een..


Lees verder 3 juni 2012   12 jaar oud
Grote Stern

Op Texel broeden dit jaar maar liefst 2900 paar grote sterns, voor het eerst ook in Ottersaat. Dit is een vijfde deel van de totale broedpopulatie in heel Nederland. De eerste kuikens zijn al uit het ei...


Lees verder 1 juni 2012   12 jaar oud
Bloei vossenstaart gras detail

Het zonovergoten weer in het afgelopen Pinksterweekend heeft ook de bloei van grassen in een stroomversnelling gebracht. Al dat graspollen in de lucht veroorzaakte bij veel patiënten ernstige hooikoortsklachten...


Lees verder 1 juni 2012   12 jaar oud

Archief