Natuurberichten
Pagina 1251 van 1633 - 16323 Resultaten
De groeiende kritiek op het natuurbeleid is grotendeels het gevolg van negatieve beeldvorming samenhangend met de uitvoering van het Europees natuurbeleid, zo laten onderzoekers van Wageningen University zien. In tegenstelling tot..
De Nederlandse beverpopulatie is de afgelopen twee decennia hard gegroeid, en dat zal ook nog wel een tijdje zo doorgaan. Hiermee wordt de kans op overlast groter. Bijvoorbeeld door het graven in rivierdijken en het bouwen van..
De laatste twee weken werden opvallende aantallen trekkende merels waargenomen, vooral op Texel, in de Kop van Noord-Holland en in Zeeland. Vele tienduizenden hebben vanuit Scandinavië de oversteek gewaagd over de Noordzee. Niet..
Vlinders zijn populaire insecten, niet alleen bij het brede publiek maar ook bij wetenschappers, voor wie vlinders een geliefd studieobject vormen. Een nieuwe studie onderzocht het zelfreinigende vermogen van vlindervleugels en..
Op 11 oktober werd tijdens een flora-inventarisatie op de Elspeetse heide een grote groeiplaats gevonden van het zeldzame Rijstkorrelmos. Dit lange tijd uitgestorven gewaande korstmos komt slechts op twee andere plekken in..
“Welke paddenstoel groeit er op het strand? Nog nooit gezien”, twitterde een strandwandelaar naar Ecomare. Paddenstoelen kennen de meeste mensen van sprookjesachtige bossen, waar het vochtig en lekker luw en warm is. Dat ze ook op..
Ouder bos bevat per hectare meer koolstof dan jonger bos. Vanwege dat leeftijdseffect fungeren Europese bossen als een zogeheten koolstofput. Maar die leeftijdsfactor is niet het hele verhaal, zegt Mart-Jan Schelhaas van Alterra..
Het lijkt niet te rijmen met het beeld dat we hebben van vlinders. Vlinders zijn zomerdieren en het meest opvallend zijn de prachtig gekleurde vleugels. Toch zijn er vanaf half november vlinders actief waarvan de vrouwtjes geen..
Bladkleur is vooral een thema van de herfst. Mensen gaan naar buiten om te genieten van de mooie herfstkleuren. Ook in andere seizoenen heeft bladkleur echter een functie. Onlangs verscheen er een wetenschappelijk artikel van..
Sinds 1998 zijn Oprolkreeftjes bezig met een indrukwekkende opmars in de Oosterschelde. Toen kon je nog wel eens één exemplaar per flink aantal duiken aantreffen. Geleidelijk aan werden ze steeds algemener en kon je ze bijna..