Natuurberichten

Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)

Pagina 12 van 19 - 186 Resultaten

De tropische landslak Helicina fasciata

Tijdens drie bezoeken in 2015, 2020 en 2021 aan Sint Maarten zijn land- en zoetwaterweekdieren onderzocht. Slakken zijn belangrijk voor een gezonde bodem en zijn een belangrijke voedselbron voor veel soorten. Verontrustend is de..


Lees verder 30 maart 2022   2 jaar oud

Twee recent gepubliceerde studies documenteren 35 nieuwe keversoorten voor de eilanden Saba en Sint Eustatius. Ondanks deze laatste toevoegingen wordt geschat dat nog bijna driekwart van de keverpopulatie onbekend is. Kevers..


Lees verder 4 maart 2022   2 jaar oud
Diadema-zee-egel (ongeveer een halve millimeter groot) gevestigd op een biobal, een van de onderzochte vestigingssubstraten

Diadema-zee-egels spelen een belangrijke rol binnen een gezond koraalrifecosysteem en hun herstel is essentieel voor het herstel van de aangetaste koraalriffen rondom Saba en Sint Eustatius. Een studie van Hogeschool Van Hall..


Lees verder 13 februari 2022   2 jaar oud

Begin dit jaar is de Saba Conservation Foundation (SCF) de nieuwe huurder geworden van een oude elektriciteitscentrale in de haven van Fort Bay op Saba. SCF wil het gaan ombouwen tot een marien onderzoeksstation. De faciliteit..


Lees verder 2 februari 2022   2 jaar oud
Onbeschreven naaktslak van de familie Dorididae

Recentelijk is Aegires sublaevis, een zeldzame naaktslak, gedocumenteerd op Bonaire. Deze naaktslak is nergens anders in het Caribisch gebied vastgelegd. De bijzondere ontdekking toont de diversiteit - bekend en onbekend - van de..


Lees verder 30 december 2021   2 jaar oud
Long spined black sea urchin (Diadema)

In oktober 2021 zijn op Saba met succes de allereerste Diadema-zee-egels op locatie gekweekt in het Caribisch gebied. De zee-egels helpen koraalriffen door de algen te eten die het koraal overwoekeren. Hiermee hebben onderzoekers..


Lees verder 15 december 2021   2 jaar oud
A salp caught by multiple polyps of the branched coral Madracis aurentenra

Een student aan de Universiteit van Amsterdam en een onderzoeker van Naturalis Biodiversity Center en Rijksuniversiteit Groningen publiceerden onlangs een gedetailleerd rapport over harde koralen die salpen verteren. In juli 2021..


Lees verder 7 december 2021   2 jaar oud
Red-bellied Racer on Saba

'Alsophis rufiventris' is een niet-giftige slangensoort die alleen voorkomt op Saba en Sint Eustatius. Dat gebied beslaat slechts elf procent van hun oorspronkelijke leefomgeving. Er is weinig bekend over de soort, dus het is..


Lees verder 30 november 2021   2 jaar oud

Nieuw onderzoek van Wageningen University, de Universiteit van Amsterdam en Florida International University benadrukte de rol die plantenetende vissoorten spelen bij het tegengaan van invasies van niet-inheems zeegras. Een..


Lees verder 23 november 2021   2 jaar oud
Sabine Engel and Jessica Johnson presenting at the mangrove restoration workshop

Tussen 25 en 28 oktober organiseerde Bonaires Mangrove Maniacs hun eerste Mangrove Restoration Workshop voor de Nederlandse Cariben. Het doel was om een platform te bieden aan onderzoekers, natuurbeschermers, parkautoriteiten en..


Lees verder 3 november 2021   3 jaar oud

Archief