Natuurberichten

Pagina 1197 van 1634 - 16336 Resultaten

Deze bever heeft zijn uitstap naar het centrum van Leuven overleefd en werd gezond en wel terug losgelaten.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen werden onlangs Bevers gespot op tientallen kilometers verwijderd van gekende vestigingen. Zelfs in een drukke winkelstraat in het centrum van Leuven werd recent een Bever aangetroffen. Hoe..


Lees verder 14 juni 2013   11 jaar oud

Het hooibeestje kwam vroeger (voor 1990) in het hele land voor, maar kreeg toen een zware klap. In sommige delen van Nederland is hij sindsdien niet teruggekomen, onder andere in de Gelderse Poort. Daar is nu een proefproject..


Lees verder 14 juni 2013   11 jaar oud
Beloega's

Een vreemd plat stuk bot stelde Ecomare-conservator Arthur Oosterbaan voor een raadsel. Aan de sponsachtige structuur te zien ging het om een bot van een walvisachtige, maar welk bot en van welke soort? Om daar achter te komen..


Lees verder 13 juni 2013   11 jaar oud
Een Grote wasmot (Galleria mellonella): de beste oren ter wereld?

Nachtvlinders vormen een belangrijk deel van het menu van vleermuizen. Om niet als een vleermuizenhapje te eindigen beschikken nachtvlinders over enkele bijzondere hulpmiddelen. De wapenwedloop tussen motten en vleermuizen is nog..


Lees verder 13 juni 2013   11 jaar oud
Hoog water Waal koniks en galloway runderen eiland Erlecomse Waard

De uiterwaarden vallen weer droog na de hoge waterstand van eind vorige week. Dieren die zich veilig hadden teruggetrokken op de hoge delen van de uiterwaarden, treffen nu hun leefgebied aan met verse afzettingen van zand en slib...


Lees verder 13 juni 2013   11 jaar oud
VOOR EENMALIG GEBRUIK

Steenmarters zijn uitgesproken nachtdieren. Om vijanden als grotere roofdieren (in Nederland niet meer aanwezig) en mensen (al dan niet met hond) zoveel mogelijk te ontlopen is de steenmarter vooral tussen zonsondergang en..


Lees verder 12 juni 2013   11 jaar oud
Eikenprocessierupsen

De eikenprocessierupsen zijn nu in een ontwikkelingsstadium waarin ze overlast voor de omgeving kunnen opleveren: het vierde larvestadium waarin ze de beruchte brandharen krijgen. Door het koude voorjaar is dit iets later dan..


Lees verder 12 juni 2013   11 jaar oud
2 van de 410 soorten: Bosrandroofvlieg Neoitamus cyanurus en Tenthredo livida

Op zaterdag 25 mei werd het natuurgebied Het Ganzenveld in Aalter door een 20-tal specialisten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat uitgekamd. Doel was om zoveel mogelijk organismen in het nieuwe natuurgebied van Natuurpunt in..


Lees verder 12 juni 2013   11 jaar oud
Werksters van de plaagmier.

De plaagmier is een zich soms invasief gedragende mier die op een groot aantal plekken in Europa en West-Azië is gevonden. De mieren zijn vrijwel uitsluitend aangetroffen in verstoorde stedelijke en halfstedelijke milieus in..


Lees verder 12 juni 2013   11 jaar oud
Roerdomp in het riet

Landschap Noord-Holland volgt sinds 2010 enkele roerdompen met behulp van satellietzenders. Doel van het onderzoek is om van deze geheimzinnige reigersoort meer kennis te verzamelen over de leefwijze, vooral over trekgedrag en de..


Lees verder 11 juni 2013   11 jaar oud

Archief