Natuurberichten

Pagina 1189 van 1634 - 16336 Resultaten

Pollenplanner verwachting voor bijvoet voor 13 juli 2013

Het mooie zonnige weer van de afgelopen dagen heeft de grassen goed doen bloeien waardoor de graspollenconcentratie hoog opliep. De afgelopen weken leidde dit op sommige dagen tot gemiddelde maximale klachtenscores boven de 6 (op..


Lees verder 13 juli 2013   11 jaar oud

Het is weer maaitijd en op heel veel plekken veranderen bloemrijke bermen en graslanden in kale groene vlakten. Voor de vlinderaars altijd weer een schok, maar is het wel zo slecht?..


Lees verder 12 juli 2013   11 jaar oud
Weidebeekjuffer

Het is niet altijd kommer en kwel: met het gros van de libellen gaat het goed. En zeker met de Weidebeekjuffer. Die maakte de voorbije 20 jaar in grote delen van Vlaanderen een heuse comeback. Tijd om even stil te staan bij dit..


Lees verder 12 juli 2013   11 jaar oud
Staartmees voedt elf jongen.
Gemaakt door Gary Shilton, RSPB afdeling Fairburn Ings. Foto mag alleen gebruikt worden onder vermelding van naam fotograaf en locatie.

Op 5 februari 2008 verscheen het eerste bericht van Sovon op Natuurbericht.nl. Dit bericht ging over de wintervogeltelling die eind 2007 werd gehouden. Het was een proefbericht, evenals het volgende tien dagen later over Kauwen en..


Lees verder 12 juli 2013   11 jaar oud

De wolfsmelkwespvlinder is een zeldzame vlindersoort die we in Nederland vooral langs de grote rivieren tegen komen. Hier vindt hij nog zijn belangrijkst waarplant de heksenmelk en juist deze plant profiteert weer van natuurlijke..


Lees verder 11 juli 2013   11 jaar oud
Zeevonk

Zeevonk. Machtig mooi. Miljarden minuscule lichtjes die de zee hullen in een blauwe, golvende fluomassa. Buitenaards, onwezenlijk, fascinerend. Het Noorderlicht, maar dan in het water. De komende dagen kan dit bijzondere fenomeen..


Lees verder 11 juli 2013   11 jaar oud
Reuzenhaai

Reuzenhaaien, reuzenpijlinktvissen en prehistorische reuzenlibellen: gigantische dieren spreken tot de verbeelding. Lange tijd werd gedacht dat deze reuzengroei mogelijk is, omdat koud water rijk is aan zuurstof. Uit nieuw..


Lees verder 11 juli 2013   11 jaar oud

Momenteel is de bronstperiode van het ree begonnen waarin de reebok korte hese blafjes maakt die buiten gehoord kunnen worden. Met name in de schemering langs bosranden kan men reeën goed zien. Verder kunnen veegsporen aan bomen,..


Lees verder 10 juli 2013   11 jaar oud
Noordelijke honingzwam

Het lijkt erop dat door klimaatopwarming een aantal paddenstoelen de grens van hun verspreidingsgebied enigszins naar het noorden toe heeft bijgesteld. De overwegend in noordelijke gebieden voorkomende Noordelijke honingzwam komt..


Lees verder 10 juli 2013   11 jaar oud
Zo zou een grottenleeuw er uit gezien kunnen hebben

Je verwacht het niet, maar in de laatste ijstijd leefden hier leeuwen. Op het strand en de zeebodem kun je daar het bewijs nog van terugvinden. Zo af en toe worden er fossiele botten of tanden uit die tijd opgevist of opgeraapt...


Lees verder 10 juli 2013   11 jaar oud

Archief