Natuurberichten
Pagina 116 van 1632 - 16320 Resultaten
Konijnen houden hun jongen verstopt en heide begint te bloeien...
De provincie Noord-Brabant en SoortenNL organiseren op 8 april een symposium over de wereld van het datagedreven natuurbeleid en -beheer, citizen science en de waarde van natuurdata voor gebiedsprocessen, transitieopgaven en..
Honderden vrijwilligers vingen vorig jaar weer waterdiertjes in allerlei wateren en keken of er volwassen echte libellen en waterjuffers rondvlogen. Volwassen waterjuffers werden vaker gezien bij wateren waarin hun larven leven..
Drones zijn heel nuttig voor bijvoorbeeld het tellen van broedvogels of ander meer gericht onderzoek. Voor het project Wij&Wadvogels van Vogelbescherming is een verkennend onderzoek uitgevoerd naar hoe je drones hiervoor kunt..
Gele bieslelie is een plant die wordt verkocht als oever- en tuinplant. In 2005 is deze soort in Nederland voor het eerst in het wild gezien en is daarna op talrijke andere plekken waargenomen, ook in kwetsbare natuurgebieden..
Blauwborsten zijn terug in Nederland en zitten te schitteren, eerste boomblauwtjes vliegen al. ..
Het onderzoek naar de roze vleugelhoorn, genaamd 'Conquer the Future', is van start gegaan op Bonaire. Dankzij gezamenlijke inspanningen zijn gekweekte jonge roze vleugelhoornen verscheept met de boot vanuit Curaçao naar Bonaire...
De bloeitijd van de vrij zeldzame Kraaihei is begonnen! Ga hiervoor wel op je knieën, want de bloemen zijn erg klein. Deze noorderling heeft een voorkeur voor een koeler klimaat. Welke invloed zal klimaatopwarming hebben op..
Het herkennen van dagvlinders is voor veel mensen wel te doen, zeker met behulp van herkenningskaarten en andere tools. We hebben het dan in Nederland ook 'maar' over zo’n 60 soorten. Maar hoe herken je die 2300 nachtvlinders?..
In maart op zoek naar de kleine bonte specht en nieuwe piek in paddentrek...