Natuurberichten

Pagina 1146 van 1642 - 16413 Resultaten

Voorbeeld van een gegeorefereerd DMC beeld van Nederland op 25 May 2012

Door de zeer zachte winter tot nu toe is Nederland gemiddeld 20 procent groener dan precies een jaar geleden. Dit blijkt uit de Groenindex die De Natuurkalender en Alterra vandaag voor het eerst publiceren in de uitzending van..


Lees verder 26 januari 2014   11 jaar oud
Uitzetten van Schotse Hooglander

Het Drielandenpark in Zuid-Limburg heeft er weer nieuwe natuur bij. Grenzend aan bestaande natuurgebieden heeft ARK Natuurontwikkeling 20 hectare landbouwgrond omgevormd naar natuur. Schotse hooglanders begrazen het gebied zodat..


Lees verder 26 januari 2014   11 jaar oud
Oxneria huculica

Hoe groot is de kans dat je als natuurliefhebber een foto maakt van een met kleurrijke korstmossen begroeide boom, en dat er dan een soort op staat die nog niet eerder in Nederland is gevonden? Heel klein, maar IVN-natuurgids..


Lees verder 25 januari 2014   11 jaar oud
Otter close-up van kop VOOR EENMALIG GEBRUIK

Na meer dan 50 jaar afwezigheid is de otter terug in de Gelderse Poort. Vorige week werden bij toeval ottersporen ontdekt in het grensgebied van de Ooijpolder en de Duitse Duffelt. Dat was aanleiding voor Flora- en Faunawerkgroep..


Lees verder 24 januari 2014   11 jaar oud
Zilverreiger

In het weekend van 18 en 19 januari werd de jaarlijkse midwintertelling door Sovon georganiseerd. De 48e op rij! Honderden tellers gingen op pad om watervogels te tellen. Ongeveer driekwart van de 4150 tellingen is ingevoerd en..


Lees verder 24 januari 2014   11 jaar oud
De opgeviste schedel van een reuzenhaai
voor eenmalig gebruik

Vorige week was het volop in het nieuws; er was een levende reuzenhaai gespot voor de Zeeuwse kust. Toevallig werd daar vorige week ook al een schedel opgevist van een reuzenhaai. De bemanning van de OD3 vond een groot stuk..


Lees verder 23 januari 2014   11 jaar oud
Deze houtduif is ernstig aangetast door Trichomonas

Sinds de eindejaarsperiode wordt een verhoogde sterfte vastgesteld bij houtduiven. Volgens de melders is het alsof de vogels gewoon dood uit de lucht vallen. Onderzoek wijst de parasiet ‘Trichomonas gallinae’ als schuldige aan...


Lees verder 23 januari 2014   11 jaar oud
Sneeuwuil

Nederland is in de ban van sneeuwuilen. De zeldzame en enorm grote witte uil die normaal gesproken boven de poolcirkel leeft, duikt opeens op diverse plaatsen in Nederland op. Minstens vijf verschillende sneeuwuilen zijn gezien...


Lees verder 23 januari 2014   11 jaar oud
Koningsvaren, na 26 jaar weer op een Amsterdamse kademuur (foto: Valentijn ten Hoopen)

Het gaat behoorlijk goed met de Amsterdamse muurplanten. Dit blijkt uit een inventarisatie van een groep vrijwilligers die in 2013 kilometers aan Amsterdamse grachtengordel heeft afgezocht op muurplanten. Er werden tien beschermde..


Lees verder 23 januari 2014   11 jaar oud
Appelrussula

Paddenstoelen krijgen weinig aandacht in het natuurbeleid. In Europees opzicht bungelt Nederland ergens onderin de middenmoot van het paddenstoelenbeheer. Daar kan nu verandering in komen dankzij ‘Paddenstoelen in het..


Lees verder 22 januari 2014   11 jaar oud

Archief