Natuurberichten

Pagina 1113 van 1642 - 16419 Resultaten

Eekhoorn in boom VOOR EENMALIG GEBRUIK

Eekhoorns bouwen doorgaans hun eigen nesten van takken, mos en grassen in een kroon van een boom, maar ze maken ook gebruik van boomholten en daarom ook van nestkasten. Welke nestkasten het meest geschikt zijn voor eekhoorns, is..


Lees verder 4 juni 2014   10 jaar oud

Het lijkt erop dat het Noordzeekanaal via het sluizencomplex IJmuiden bereikbaar is voor migrerende vissen. De vraag blijft echter hoe de vissen zich verspreiden en waar de belangrijkste knelpunten langs het Noordzeekanaal liggen...


Lees verder 4 juni 2014   10 jaar oud
EENMALIG GEBRUIK

Zondag 25 mei heeft Natuurmonumenten in samenwerking met sportersvoornatuur.nl succesvol deelgenomen aan de halve Triathlon van Nieuwkoop. Er is fanatiek gezwommen, gefietst en gelopen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor..


Lees verder 3 juni 2014   10 jaar oud
Kierkogelspin

Voor het eerst in de geschiedenis werd een nieuwe spinnensoort voor de wetenschap ontdekt in België. Het gaat om de Kierkogelspin. Dat meldt Natuurpuntafdeling Antwerpen Stad...


Lees verder 3 juni 2014   10 jaar oud

In een aantal weidevogelgebieden in Friesland, Utrecht en Overijssel is men de afgelopen tijd verrast door broedende velduilen. Dat is uniek, want de soort broedt in Nederland eigenlijk alleen nog maar op de Wadden met jaarlijks..


Lees verder 3 juni 2014   10 jaar oud

De Grote kwartelduif behoort tot de familie van de Columbidae, waartoe ook de beruchte stadsduif behoort en de hagelwitte duif die Noach op zee liet weten dat de weersomstandigheden verbeterd waren. Duiven komen overal ter wereld..


Lees verder 2 juni 2014   10 jaar oud
punky grote beer

Momenteel worden er in vochtige gebieden enorme aantallen rupsen van de grote beer gezien. De sterk behaarde rupsen zijn met hun 5 tot 6 centimeter grote formaat een opvallende verschijning. Wordt het in juni topdrukte met grote..


Lees verder 2 juni 2014   10 jaar oud
Leeuwense Waard

In Nederland worden klimaatbuffers ingezet om mee te groeien met klimaatverandering. Dit zijn natuurgebieden die met behulp van natuurlijke processen zorgen voor waterveiligheid, zowel bij een overschot als een tekort aan water...


Lees verder 1 juni 2014   10 jaar oud
aardbeivlinder

Vrijwilligers van Natuurmonumenten troffen op Schiermonnikoog dit voorjaar grote aantallen aan van de zeldzame aardbeivlinder. Stel je hierbij geen grote rode vlinder voor met een groene kop, maar een 1 centimeter klein bruin..


Lees verder 30 mei 2014   10 jaar oud
Wijfje Grote glimworm

In de maand juni kan je 's avonds geregeld magische dwaallichtjes in het bos of in je tuin zien. De fonkelende beestjes die daarvoor verantwoordelijk zijn, zijn - in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden- geen wormen, maar..


Lees verder 30 mei 2014   10 jaar oud

Archief