Natuurberichten
Uitgever: Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels
Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels is een internationaal kennisinstituut op het gebied van bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied.Pagina 11 van 15 - 147 Resultaten
In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..
Het concept Vogelakker is speciaal ontworpen als foerageergebied voor Grauwe Kiekendieven. Tegelijk is een Vogelakker een goedkopere maatregel dan gangbaar agrarisch natuurbeheer. In een publicatie in het wetenschappelijke..
Sommige soorten zijn zo talrijk als de inspanning van waarnemers groot is. Dit gaat ook op voor de Kwartel, die verborgen leeft in de vegetatie, en later in het seizoen zijn kenmerkende roepje minder laat horen. Veel door de..
De sierlijke silhouetten van de Grauwe Kiekendief zijn al bijna niet meer te zien in ons land. De meeste zijn namelijk aan hun trek naar Afrika begonnen. Gemiddeld overbruggen Grauwe Kiekendieven zo’n 5.000 kilometer naar hun..
In de ontwikkeling van één van de meer kansrijke concepten van natuurbeheer in modern agrarisch gebied heeft voor Werkgroep Grauwe Kiekendief het vergaren van pragmatische kennis altijd een rol gespeeld in het zoeken naar een..
In het Verenigd Koninkrijk is de Grauwe Kiekendief met slechts zeven broedparen een zeer zeldzame roofvogel. Op uitnodiging van de Royal Society for the Protection of Birds zijn drie Grauwe Kiekendieven voorzien van een..
Kijk de Kiekendief: de Grauwe Kiekendief is nu te volgen via een webcam op zijn nest in de Flevopolder. Het vrouwtje broedt momenteel op vier eieren in een akker met wintertarwe. Totdat de jongen uitvliegen kun je dagelijks..
Vogelaars kunnen een bijdrage leveren aan de bescherming van kiekendieven door gemerkte vogels te melden. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Denemarken, België en Frankrijk. Dit geldt voor grauwe, bruine en blauwe..
Een Bruine Kiekendief die in 2014 in Nederland broedde, bleek afgelopen winter in Ghana te hebben overwinterd. Dat is veel verder weg dan tot nu toe bekend was van Bruine Kiekendieven. In april 2015 keerde deze kiekendief na vele..
Het Waddenfonds besloot op 30 april om het project ‘Wadvogels van allure: blauwe kiekendief en velduil’ te steunen met een financiële bijdrage. Het project beoogt om op korte termijn jaarrond voedsel te bieden aan blauwe..