Natuurberichten
Uitgever: Atlas Leefomgeving
Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.Pagina 11 van 13 - 125 Resultaten
De Atlas Leefomgeving heeft een nieuwe kaart: Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving (BVO). Hij laat zien in hoeverre de publieke ruimte in de woonomgeving mensen de gelegenheid biedt tot sporten en bewegen. Iedere gemeente is..
Elk jaar met Oud & Nieuw steken we in Nederland een hoop vuurwerk af om het nieuwe jaar in te luiden. Wat laten we eigenlijk zo massaal ontploffen en hoe schadelijk is dat voor ons en onze lucht? ..
Bodembeweging is actueel. Denk aan de aardbevingen in Groningen of de huizen in veengebieden die scheuren en verzakkingen vertoonden afgelopen zomer door de droogte. Het Rijk gaf op Prinsjesdag aan dat zij een nationaal programma..
De technologie voor het meten van luchtkwaliteit verandert momenteel snel. Iedereen kan nu zelf de luchtkwaliteit meten met goedkope meetapparaatjes. Hoeft het RIVM zelf geen luchtmetingen meer te doen, nu burgers het overnemen?..
Het was zaterdag 27 oktober Nacht van de Nacht. Honderden bedrijven en gemeenten doofden de lichten van gebouwen en reclameverlichting. Maar waarom een Nacht van de Nacht? Hoe licht is Nederland eigenlijk? Dat kunt u op de kaarten..
Vanaf september staan in de Atlas Leefomgeving twee kaarten over bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Deze kaarten komen uit de Bestrijdingsmiddelenatlas. Wilt u meer weten over de waterkwaliteit in onze landbouwgebieden?..
Komend weekend vindt op 8 en 9 september de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Meer dan 4000 monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar is het thema ‘In Europa’. De strijd tegen en omgang met het water..
De op komst zijnde Omgevingswet verplicht elke gemeente in Nederland een Omgevingsvisie op te stellen. De gemeente Ede wilde geen papieren rapport met mooie plannen, maar een online product. Dit resulteerde in de online Stadsvisie..
De Atlas Leefomgeving is een digitale schatkist met relevante en betrouwbare informatie en kaarten over de (kwaliteit van) onze leefomgeving. Maar deze informatie kan aantrekkelijker en toegankelijker worden gepresenteerd. Daarom..
De gezonde leefomgeving: we willen het allemaal en we hebben de kennis om het uit te voeren. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit ook echt gebeurt? Volgens de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) kunnen overheden..