Natuurberichten
Pagina 11 van 1626 - 16253 Resultaten
De zaadbollen van deze plant verspreiden zich via grote grazers...
Op woensdag 27 november spreekt de Tweede Kamer over het toelatingsbeleid van gewasbeschermingsmiddelen. Ze zouden moeten spreken over de bescherming van de gezondheid van mens, plant en dier. Als je dat centraal stelt, is er..
Voor een prikkie kunnen inwoners van zestien gemeenten in Overijssel bomen en struiken aanschaffen voor hun tuin. De boomdeeldag is een doorslaand succes, merkt Wim Eikelboom in Wesepe. "Ik kan niet wachten tot ik een appeltaart..
Plantenliefhebbers hoeven ’s winters niet te verpieteren. Sommige planten kunnen jaarrond bloeien. Wat zijn de meest voorkomende winterbloeiers? En waarom bloeien ze dan? ..
Biodiversiteit en landbouw gaan niet altijd vanzelfsprekend samen, zo ook in de bollenteelt. Daar wil Living Lab B7 verandering in brengen. In een samenwerking tussen kennisinstellingen en lokale partijen werken zij aan het..
Het Nederlandse bos staat onder druk door klimaatverandering, stikstofdepositie, verzuring, verdroging en versnippering. Deze factoren leiden tot een afnemende vitaliteit van bossen. Vanwege natuur- en klimaatdoelen is het..
Nederland en alle andere EU-lidstaten liggen niet op koers om de doelen uit de Europese Biodiversiteitsstrategie voor 2030 te halen. Dit blijkt uit een nieuw rapport van BirdLife Europe. Vogelbescherming roept de Nederlandse..
Deze felgroene rupsen vind je nu in de tuin en dagpauwogen in winterrust kan je in huis of in de schuur tegenkomen...
De provincie Utrecht is een wilde bijensoort rijker! Nadat ereprijsdwergwespbij in 2019 voor het eerst in Belgisch en Nederlands Limburg werd gesignaleerd, heeft de soort nu ook Midden-Nederland bereikt. Tijdens de inventarisatie..
Het is winter en dan zijn er geen vlinders. Dat zou je denken, want we associëren vlinders vooral met zomer, zon en warmte. Maar nachtvlinders hebben minder met de zon en er zijn er zelfs die pas verschijnen als het echt kouder..