Natuurberichten
Uitgever: RAVON
RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.Pagina 10 van 78 - 772 Resultaten

Je hoeft niet te wachten tot Pasen met eieren zoeken: RAVON organiseert van 17 tot en met 9 april namelijk de Landelijke Kikkerdriltelling! Je kunt kikkerdril tellen in je eigen tuinvijver, maar het mag natuurlijk ook buiten je..

Sinds maandag is het echt los, overal in het land trekken salamanders, padden en kikkers naar het voortplantingswater. Niet zonder gevaar, want vaak moeten ze drukke wegen oversteken. Zonder de honderden vrijwilligers zouden er..

Mick Vos, ecoloog bij RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) startte twee jaar geleden zijn eigen vlogserie. In deze aflevering wordt hij vergezeld door Fabian Meijer van de Bosgroep Zuid Nederland en brengt hij..

In februari zijn de eerste kwabalen weer gehoord in de Beerze, wat betekent dat de paaitijd is begonnen. Deze ernstig bedreigde zoetwaterkabeljauw is een echte 'winterpaaier'. Tijdens de paaitijd maakt de kwabaal met z’n spieren..

Op woensdag 8 februari is de eerste glasaal van het seizoen 2023 gevangen. Deze 'babypaling' zwom via de vispassage van Gemaal Halfweg (NH) richting de boezem van Rijnland en kwam zo in de monitoringsfuik terecht. Ook in 2020 en..

De Veluwe is een belangrijk gebied voor Nederlandse reptielen. Zes van de zeven soorten reptielen leven hier, waaronder drie slangensoorten. Hotspots van deze soorten zijn vooral te vinden op heideterreinen en rondom vennen. De..

Begin dit jaar trotseerden honderden vrijwilligers weer en wind om voor de derde keer in de geschiedenis langs de hele Nederlandse kustlijn intrekkende glasaaltjes te tellen – jonge palingen die vanaf zee onze wateren binnen..

Vandaag verschijnt de derde editie van de RAVON-balans, hét jaaroverzicht dat laat zien hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van Nederland. Je leest alles over trends en komt te weten welke soorten het goed doen - of..

Leidse biologiestudenten hebben in de Nederlandse kustduinen twee boomkikkersoorten ontdekt die daar van nature niet voorkomen. Een speciale DNA-techniek onthulde deze soorten, die mogelijk schade toebrengen aan de natuur...

Hij sleept de ene na de andere filmprijs in de wacht: 'Nederland Onder Water – duik in onze ongekende natuur', Nederlands eerste echte onderwaterfilm. Maker Arthur de Bruin spendeerde meerdere jaren onder de waterspiegel om de..