Natuurberichten
Pagina 1 van 1626 - 16251 Resultaten
Verandering om verder biodiversiteitsverlies tegen te gaan is urgenter dan ooit én haalbaar, stelt het IPBES, het biodiversiteitspanel van de Verenigde Naties. In twee rapporten die deze week verschenen, roept het panel overheden..
Graslanden kunnen een goed leefgebied vormen voor planten en insecten, maar dat leefgebied moet geregeld worden gemaaid. Een proef met onder andere dummy-insecten laat zien hoe dat plant- en insectvriendelijk gedaan kan worden...
Door DNA-onderzoek is dit jaar vastgesteld dat de Atlantische grondtermiet drie kolonies heeft in Nederland. Op deze locaties is schade aan woningen gemeld en zijn ook bruidsvluchten waargenomen, waarbij de termieten zich vliegend..
Kleine beren in winterrust en overrijpe rozenbottels nog steeds te zien. ..
Op 20 december 1974 om 10.00 uur is infiltratiegebied Kieftenvlak in de Noord-Hollandse duinen in gebruik genomen. Exact 50 jaar geleden dus! Dit gouden jubileum is een mooie aanleiding om meer te vertellen over dit prachtige..
Hoe herken je verschillende Nederlandse planten- en diersoorten en waar en hoe leven ze? Zwemt hier een otter of een bever? At de eekhoorn of de specht van deze dennenappel? Welke vlinder vliegt er in de tuin? Dat – en meer – leer..
Vraag een willekeurige Nederlander een groot natuurgebied te noemen en de kans is groot dat je ‘Veluwe’ hoort. En inderdaad, de Veluwse natuur ziet er vaak schitterend uit, maar eigenlijk is ze er beroerd aan toe. ..
Eekhoorns op de voedertafel en merels scharrelen het liefst op de grond...
Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team. Een inkijkje in onze eigen..
Het is bijna kerstvakantie, de perfecte tijd om de natuur in te gaan en hopelijk ook dieren te zien. Veel zoogdieren zijn echter ’s nachts actief en leven een voor ons verborgen leven. Ze laten wel sporen van hun aanwezigheid..