Natuurberichten

Dossier: Stikstof

Stikstof (in de vorm van ammoniak en stikstofoxiden) komt vrij door het gebruik van meststof door boeren en als uitstoot door verkeer en industrie. Door de hoge concentraties stikstof en door het effect op onder andere natuur en waterkwaliteit is hier steeds meer aandacht voor. Hieronder vindt u alle natuurberichten over stikstof bij elkaar.

Pagina 24 van 29 - 288 Resultaten

vochtige duinvallei Voorne

De provincie Zuid-Holland heeft een interactieve online kaart ontwikkeld waarop te zien is hoeveel stikstof er in natuurgebieden neerdaalt, en wat de herkomst daarvan is. Deze informatie vormt een belangrijke basis voor de..


Lees verder 5 augustus 2020   4 jaar oud

Nu de laatste jaren de zomers droger en warmer worden, valt er voor liefhebbers van paddenstoelen minder te genieten. Gelukkig kunnen we in een verloren hoekje nog altijd een klein paddenstoelentuintje aanleggen. Met een beetje..


Lees verder 15 juli 2020   4 jaar oud

Het wetsvoorstel Stikstofreductie en Natuurherstel leidde vorige week opnieuw tot boerenprotesten, wederom zo luid dat niemand ziet dat er ook bij het natuurherstel dingen grondig misgaan. Met name bij de herijking Natura 2000 en..


Lees verder 7 juli 2020   4 jaar oud
Kringlooplandbouw

Er spelen allerlei problemen in en om de landbouw, zoals bijvoorbeeld de stikstofproblematiek. In voorstellen voor oplossingen speelt kringlooplandbouw een belangrijke rol. Radboud Healthy Landscape bracht het debat hierover in..


Lees verder 5 juli 2020   4 jaar oud
Droge plantjes (viooltjes) op zuidhelling duinen

Het klinkt zo tegenstrijdig en toch gebeurt het tegenwoordig bijna elk voorjaar en elke zomer. De natuur verdroogt onder invloed van verdamping en bij gebrek aan neerslag. Ook in een waterwingebied. En eigenlijk boft de natuur..


Lees verder 27 juni 2020   4 jaar oud
Duingebied lead

Veel natuurliefhebbers worden tijdens een bezoek aan een duingebied blij van al het groen. Leg dan maar eens uit dat al dat groen niet altijd betekent dat de natuur sterk en gezond is. Esther Rommel: “Ik dacht ook altijd: lekker..


Lees verder 26 juni 2020   4 jaar oud
Permanent kwadraat met jonge aanplant en raster

Om de effecten van (herstel)maatregelen en werkzaamheden door de jaren heen goed te volgen en in kaart te brengen, is een zorgvuldige monitoring onmisbaar. Vandaar dat de we dit zoveel mogelijk integreren in de projecten die de..


Lees verder 23 juni 2020   4 jaar oud
Natuur in Nederland

Provincies zijn in Nederland verantwoordelijk voor natuurbeheer. Ze doen dit samen met instanties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de twaalf landschappen. Om hierin goed te kunnen samenwerken, is afgesproken om de Index..


Lees verder 10 juni 2020   4 jaar oud
Grondradaronderzoek

De waterkwaliteit van het Uddelermeer laat sinds langere tijd te wensen over, door hoge fosfaat- en stikstofconcentraties, blauwalgenbloei en beperkt doorzicht in de zomer. Hierdoor zijn de ecologische waarden van het meer..


Lees verder 9 juni 2020   4 jaar oud
Natte duinvallei Noord-Holland

Ooit was Nederland koploper innovatief natuurbeleid, maar de laatste 25 jaar scoren we abominabele rapportcijfers. Dat komt doordat we onze indicatoren oneigenlijk gebruiken. We gaan ermee om als in de wet van Campbell die stelt..


Lees verder 8 juni 2020   4 jaar oud

Archief