Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 32 van 102 - 1018 Resultaten

Waar leeft de mol? Die vraag staat komend weekend centraal. Ook in 2022 organiseren de Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Waarneming.nl en Jaarrond Tuintelling de Mollentelling. De telling vindt plaats in het weekend van 19 en 20..

Amper twee weken geleden telden maar liefst 170.000 mensen de vogels in hun tuin of op het balkon. Dat toont eens temeer de groeiende interesse in vogels en de eigen tuin. Het is begrijpelijk dat dit tellen naar meer smaakt! Wat..

In het nieuwe citizen science project 'De Wilde Tuin', worden tuinbezitters in het hele land uitgenodigd om vier seizoenen lang een klein stukje van hun tuin te laten verwilderen. Dus: geen onkruid meer wieden, niet sproeien,..

Afgelopen weekend telden 170.000 mensen de vogels in hun tuin voor de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Extra aandacht was er voor de merel, die fors in aantal is gekelderd. Dit jaar werd de merel..

Nederland is een waterland en overal zijn sloten, kanalen, poelen, plassen en vijvers. Nederland is daarmee een echt libellenland, want zij hebben water nodig om zich voort te planten. Prachtige blauwe juffertjes, maar ook..

Tot onze grote schrik zijn er steeds minder merels in Nederland! Daarom is 2022 het Jaar van de Merel: we onderzoeken wat precies het probleem is. Helpt u de merel een handje? Tel mee met de Tuinvogeltelling en maak een mereltuin..

Nectar uit bloeiende planten is belangrijk voor vlinders en veel andere insecten. Het is hun brandstof: veel nectar betekent dat ze veel kunnen vliegen en dus meer kans hebben zich succesvol voort te planten. De aanwezigheid van..

Deze winter organiseert EIS Kenniscentrum Insecten drie gratis online thema-avonden, in samenwerking met IVN Natuureducatie. Op deze avonden komen diverse aspecten van insectenonderzoek aan bod: projecten van EIS, het tellen van..

Het scheefbloemwitje heeft een spectaculaire opmars gemaakt in Europa en ook in ons land. In tien jaar tijd is de soort in Europa duizend kilometer opgeschoven naar het Noorden. In Nederland is die uitbreiding ook te zien. Vanaf..