Natuurberichten
Dossier: Droogte
Pagina 34 van 37 - 365 Resultaten
Op de twaalf vaste vanglocaties van het Natuurkalender programma van Wageningen University zijn dit jaar al meer teken gevangen dan totaal in elk van de jaren 2007 tot en met 2010. Dit komt als een totale verrassing omdat we juist..
De regen van de afgelopen tijd lijkt de redding van het broedseizoen van sommige amfibieën. In het hete droge voorjaar van dit jaar zijn veel soorten niet tot voortplanting gekomen omdat hun voorplantingswatertjes waren..
Op Tiengemeten zijn twee roerdompen waargenomen. Boswachter Gerwin Geertse verwacht dat de twee zeldzame moerasvogels op het eiland zitten vanwege het droge voorjaar. Door verbindingen tussen natuurgebieden kan deze schuwe vogel..
De bevers in de uiterwaarden van de Millingerwaard hebben het zwaar. Hun burchten liggen bloot door de lage waterstand van de Waal. Daarnaast worden ze bedreigd door loslopende honden. Deze week troffen medewerkers van ARK..
De graanakkers op de essen bij het Drentse Uffelte staan weer in bloei. Het in Nederland zeldzame korensla staat in grote getale midden tussen het wuivende graan. Absoluut de moeite waard om nu een kijkje te nemen...
Het jaar 2011 overtreft 2007 waar het gaat om verspreiding en overlast van de eikenprocessierups. Eikenprocessierupsen komen nu voor in heel Nederland. Op een aantal plaatsen in de Noordelijke provincies is er zelfs sprake van een..
Een droog voorjaar leidt niet automatisch tot een slecht paddenstoelennajaar. Dat blijkt uit een langlopend onderzoek naar de interactie tussen paddenstoelen en het bodemleven...
In het zuiden van Nederland zijn vanaf eind mei de eerste jonge padden en bruine kikkers gemeld. Dankzij het warme voorjaar hebben de kikkervisjes zich dit jaar zeer snel kunnen ontwikkelen, maar door het extreem droge voorjaar..
Het droge voorjaar maakt de natuur dorstig. Droogteschade treedt vooral op bij meerjarige soorten. Maar ook aan het voorkomen van eenjarige soorten valt iets terug te lezen over het weersverloop...
Dagvlinders reageren vaak positief op warmte en zonneschijn. Onderzoek leert echter dat aanhoudende warmte en droogte een negatief effect hebben op vlinderpopulaties. Soms is het effect pas een jaar later zichtbaar. Uiteindelijk..