Natuurberichten

Dossier: Droogte

Pagina 30 van 37 - 365 Resultaten

Twitterende populier

Voor de twitterende populier op de Wageningen Campus met inmiddels vierduizend volgers zit het eerste ‘twitterseizoen’ er bijna op. De stam van de populier is maar liefst twee centimeter dikker geworden! Daarmee doet hij eer aan..


Lees verder 15 september 2017   7 jaar oud
Vespula germanica, Duitse wesp werkster

Dit voorjaar werden zeer veel koninginnen gemeld. Desondanks blijkt uit de jaarlijkse rondgang langs wespenbestrijders dat in grote delen van het land het aantal wespennestmeldingen laag is. In het noordoosten van het land komen..


Lees verder 11 augustus 2017   7 jaar oud

Het weer van de afgelopen twee zomerse weken is grillig verlopen. De plaatselijke wolkbreuken, soms vergezeld van onweer en stevige hagelbuien, hebben gezorgd voor een zeer lokale paddenstoelenweelde. Met name in de..


Lees verder 26 juli 2017   7 jaar oud
Drooggevallen poel

Mei en juni waren droog, warm en zonnig. Uit het veld komen berichten dat veel poelen te vroeg zijn drooggevallen en een nieuwe generatie amfibieën als verloren moet worden beschouwd. Veel amfibielarven kunnen hun metamorfose tot..


Lees verder 5 juli 2017   7 jaar oud

Tijdens hete zomeravonden voel je het heel duidelijk als je vanaf het platteland de stad in fietst: de warmte van de dag hangt nog in de stenen, het beton en het asfalt. De Atlas Natuurlijk Kapitaal toont de bijdrage van groen en..


Lees verder 29 juni 2017   7 jaar oud
Burned forest in Africa; Afgebrand bos

De aanhoudende droogte en de extreme temperaturen hebben geleid tot het instellen van ‘code oranje’ en ‘code rood’ voor een groot deel van Nederland ten aanzien van het risico van natuurbrand. Afgelopen week zijn er weer..


Lees verder 27 juni 2017   7 jaar oud
bruin zandoogje - primair

Dagvlinders zijn zonaanbidders en houden van warmte. Ze vlogen dan ook goed de eerste maanden van 2017. Ook momenteel, met het zonnige en warme weer, zijn er veel vlinders te zien. Is dit goed voor de vlinders of zit er ook een..


Lees verder 23 juni 2017   7 jaar oud

Hoewel een groot deel van ons land bestaat uit moerassen, weten we eigenlijk maar weinig af van de paddenstoelen die er voorkomen. Maar daar kan natuurlijk wat aan gedaan worden. De afgelopen dagen werden de oevers in het..


Lees verder 7 juni 2017   7 jaar oud
Korrelige taaiplaat

Het lijkt erop dat de fraaie Korrelige taaiplaat flink aan het toenemen is in ons land. Hoofdoorzaak is de toename van dode populierenstammen, het meest geliefde substraat van de Korrelige taaiplaat. Populieren zoals Witte abelen,..


Lees verder 17 mei 2017   7 jaar oud
Zwarte korstkogelzwam

Eind december vorig jaar werd op een afgestorven eik in de Schoorlse duinen de voor ons land zeer zeldzame Zwarte korstkogelzwam gevonden. In ons land staat deze soort bekend als verteerder van dood hout, in zuidelijker streken..


Lees verder 18 januari 2017   7 jaar oud

Archief