Natuurberichten
Dossier: Droogte
Pagina 14 van 37 - 365 Resultaten
Het is de droom van elke mycoloog om verrast te worden door twaalf reuzendikhoeden in je eigen voortuintje. Dat overkwam de bewoners van een nieuwbouwhuis in Koedijk op 18 september. De Reuzendikhoed staat bekend om zijn voorkeur..
Heksenboleten en andere roodporieboleten zijn populaire paddenstoelen, maar hun determinatie verlangt nogal eens een zorgvuldige bestudering van diverse specifieke kenmerken. Deze kenmerken worden in dit artikel besproken. In een..
Wekenlang werden grote delen van Europa en Rusland geteisterd door enorme natuurbranden. Door een combinatie van droogte, hoge temperaturen en harde wind werden veel vuurzeeën oncontroleerbaar. Vele hectaren natuur gingen in..
Jakobskruiskruid heeft deze zomer massaler gebloeid dan afgelopen jaren. De soort heeft een slechte naam in de agrarische wereld, met name bij paardenliefhebbers. Dat heeft alles te maken met de giftigheid van de plant. Dit jaar..
Ondanks het afwisselende weer werden tot nu toe maar weinig paddenstoelen waargenomen. Na de extreme regenval in juni was er in de meeste regio's van ons land maar weinig neerslag. De zomerse temperaturen zorgden ervoor dat de..
Hortus botanicus Leiden vraagt al een tijdje aandacht voor stoepplantjes. Sinds het coronatijdperk is botanisch stoepkrijten een rage. Vanaf vandaag publiceert Hortus botanicus Leiden ook nieuws over stoepplantjes via Nature..
Veel vogels zijn voor hun broedsucces deels afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Zo ook de ooievaar. De afgelopen voorjaren bestonden echter uit extremen: na enkele jaren van droogte, verzuipen we nu ineens in een..
De afgelopen droge jaren maken het noodzakelijk om ingrijpende maatregelen te nemen op de schaal van stroomgebieden. Alleen dan lukt het om hoogvenen en natte heiden, schraallanden, moerassen en broekbossen voor de toekomst te..
In 2005 is gestart met de uitbreiding van een prachtig natuurgebied aan de rand van Doetinchem: De Zumpe. Ter versterking van het bestaande natuurgebied zijn agrarische gebieden met veel potentie omgevormd naar natuur. Voor behoud..
We willen tot 2030 in de provincie Gelderland 1700 hectare nieuw bos planten, zo staat te lezen in ons bomen- en bosbeleid. Sinds het verschijnen van deze strategie hebben we de eerste hectares bos geplant: 3,5 hectare in Epe...