Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 42 van 67 - 667 Resultaten

Oosterschelde

De draagkracht van het Oosterschelde ecosysteem voor schelpdieren staat momenteel niet onder druk, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Wageningen Marine Research. Lokale voedselcondities en draagkracht-indicatoren wijzen erop dat..


Lees verder 26 oktober 2019   5 jaar oud
Observerende wolf

De wolf is weer gevestigd in Nederland. In het najaar is de kans groot dat er nieuwe wolven naar Nederland komen. Doordat wolven slim zijn en zich gemakkelijk aanpassen, laten ze zeer uiteenlopend gedrag zien. Wat is nu normaal..


Lees verder 24 oktober 2019   5 jaar oud
Leadfoto

De achteruitgang van de Europese hamster of korenwolf is al jarenlang gaande en doet zich niet alleen in Nederland voor, maar in vrijwel alle leefgebieden in West- en inmiddels ook Midden-Europa. Vaststaat dat verandering in de..


Lees verder 18 oktober 2019   5 jaar oud
Lieveheersbeestje

Wat kunnen wormen, sluipwespen, galmuggen en lieveheersbeestjes betekenen voor de landbouw? Om een antwoord op die vraag te krijgen, participeert de provincie Noord-Brabant in het FABulous Farmers-project. Via natuurlijke..


Lees verder 7 oktober 2019   5 jaar oud
Duingebied

PWN is sinds deze maand partner van Nature Today. En daar zijn we blij mee! Maar om te beginnen: wie is PWN eigenlijk?..


Lees verder 5 oktober 2019   5 jaar oud
Herfstpad tussen bomen

Bomen zijn de longen van de aarde. Ze nemen CO2 op, stoten zuurstof uit en dragen bij aan de gezondheid van mens en dier. Waar staan in Nederland de meeste bomen en waar zijn nog kansen om meer bomen te plaatsen?..


Lees verder 3 oktober 2019   5 jaar oud

De beekprik is een zeldzame en bedreigde beekbewoner. Om het behoud van de soort in Noord-Brabant veilig te stellen, is RAVON met subsidie van de provincie Noord-Brabant enkele jaren geleden gestart met het herintroduceren van de..


Lees verder 30 september 2019   5 jaar oud

Vijvers en andere stadswateren werden lang gezien als een soort open riool. Intussen weten we dat het zeer waardevolle ecosystemen zijn, maar de waterkwaliteit is vaak bedroevend. Om de oorzaken te doorgronden én om er iets aan te..


Lees verder 22 september 2019   5 jaar oud
Koolmees met eikenprocessierups in de bek

In het tweede jaar van het project ‘Natuurlijke bestrijding eikenprocessierups’ werden op een proeflocatie met natuurlijke vijanden 80% minder nesten aangetroffen dan op de controlelocatie. Op de proeflocatie werd bijna 90% van de..


Lees verder 1 september 2019   5 jaar oud
Inefficient farming techniques

De bossen in de Amazone worden ook wel de longen van de aarde genoemd. Hoewel deze beeldspraak niet helemaal opgaat (longen nemen zuurstof op en stoten CO2 uit; groeiende bossen nemen CO2 op en stoten zuurstof uit), is het gebied..


Lees verder 31 augustus 2019   5 jaar oud

Archief