Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 55 van 127 - 1266 Resultaten

Samen met de gemeente Olst-Wijhe, Wageningen University (WUR) en Natuur en Milieu Overijssel, ontwikkelde Stichting de Noordmanshoek een uniek concept: één van de eerste Energietuinen van Nederland. Het is de bedoeling dat er over..


Lees verder 24 december 2019   4 jaar oud
20191219 Els bloei

Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei. Omdat het voorlopig zacht blijft, moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Dat melden..


Lees verder 21 december 2019   4 jaar oud
Een natuurlijkere toekomst voor Nederland in 2120

Over honderd jaar is Nederland een land met groene steden, een circulaire landbouw, en is er meer ruimte voor bos, water en moeras. Zo’n klimaatbestendig Nederland is niet alleen wenselijk, maar ook mogelijk, zeggen de Wageningse..


Lees verder 17 december 2019   4 jaar oud
Jongerenraad van Staatsbosbeheer in gesprek met opdrachtgever Harrie Hekhuis voor de klimaatcasus

‘Jongeren zijn de natuurbeschermers van de toekomst’, wordt vaak gezegd. Maar waarom zouden jongeren niet nu al actief meedenken over natuurbeheersvraagstukken? Daartoe heeft Staatsbosbeheer in 2016 de Jongerenraad opgericht: een..


Lees verder 15 december 2019   4 jaar oud
Toekomst natuurontwikkeling Groene Woud

Vandaag roepen 15 Europese rewilding organisaties de EU op om te kiezen voor een wilder Europa. Maak grootschalig natuurherstel (rewilding) onderdeel van de Green Deal en de Biodiversity Strategy van de EU. Dit heeft de potentie..


Lees verder 12 december 2019   4 jaar oud

Speciaal voor de deelnemers van de COP25-klimaattop in Madrid hebben onderzoekers een overzicht gemaakt van de impact van klimaatverandering op ecosystemen. Een aantal belangrijke maar minder vaak belichte punten komt aan bod,..


Lees verder 11 december 2019   4 jaar oud
Door SCTLD aangetaste koralen

Sinds 2014 verspreidt zich een nieuwe koraalziekte, dodelijk voor koralen die er vatbaar voor zijn, bekend als Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD), door het Caribisch gebied. In augustus is op een MPA connect-bijeenkomst de..


Lees verder 7 december 2019   4 jaar oud
Baliem Valley, Nieuw-Guinea

Door klimaatverandering dreigen veel planten op Nieuw-Guinea uit te sterven. De talen en tradities van inheemse bevolkingsgroepen die verweven zijn met deze planten lopen daarmee net zo veel risico om te verdwijnen. Een..


Lees verder 30 november 2019   4 jaar oud
Ooibos

Grootschalige natuurontwikkeling langs de rivieren helpt voorkomen dat de binnenvaart bij frequentere droogteperiodes letterlijk vastloopt. Door kribben en indijking stromen Nederlandse rivieren zo snel dat de bodem geleidelijk..


Lees verder 27 november 2019   4 jaar oud
Bennekomse berk op 17 november 2017, 19 november 2018 en 17 november 2019

In het perspectief van driehonderd jaar temperatuurmetingen kijken we terug op een warme herfst. De eerste zeer lichte nachtvorst in De Bilt deed zich pas in de laatste dag van oktober voor. Door het stabiele herfstweer zit er nu,..


Lees verder 25 november 2019   4 jaar oud

Archief