Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 31 van 132 - 1314 Resultaten

Droge spreng

Door klimaatverandering en toenemend gebruik van het watersysteem komt dit systeem onder druk te staan. De gevolgen zijn steeds duidelijker zichtbaar op de Utrechtse Heuvelrug. Om het watersysteem te verbeteren slaan overheden en..


Lees verder 8 juli 2022   2 jaar oud

Heb jij een idee om jouw stad of dorp te vergroenen en klimaatslim te maken? Neem de uitdaging aan: doe mee met de Challenge Groene Icoonprojecten van de provincie Gelderland. Je kunt vanaf 5 september 2022 subsidie aanvragen voor..


Lees verder 8 juli 2022   2 jaar oud

Drukdrainage helpt om bodemdaling en de CO2-uitstoot in veenweidegebieden te verminderen. Het RIVM voerde voor het veenweidegebied Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een maatschappelijke kosten-batenanalyse uit. Wat levert de aanleg..


Lees verder 7 juli 2022   2 jaar oud
Red mangrove propagules

Sinds 2020 hebben de Mangrove Maniacs meer dan 1500 mangroven geplant langs de zuidwestkust van Bonaire. In een nieuw samenwerkingsproject met Hogeschool Van Hall Larenstein zijn deze nieuw aangeplante mangroven gemonitord en in..


Lees verder 4 juli 2022   2 jaar oud
Habitus vrouw emmermug

Zeven jaar na de ontdekking van de emmermug in 2011 leek de soort alweer uit Nederland verdwenen. Totdat in juli 2021 opnieuw larven van deze mug opdoken in een tuin in Alphen aan de Rijn en op een balkon in Nijmegen. Vooralsnog..


Lees verder 4 juli 2022   2 jaar oud
De Vlotter- juni 2022

Ruimte voor recreatie, een gezonde waterhuishouding en bijzondere natuur. Dat is het doel bij de herinrichting van natuurgebied De Vlotter in Heemskerk, die na een voorbereidingstijd van vier jaar in november 2021 is gestart. In..


Lees verder 27 juni 2022   2 jaar oud
Blauwe vinvis met kalf

Negen landen hebben afgesproken om een netwerk van beschermde zeegebieden langs de oostkust van de Stille Oceaan op te zetten, van Noord- en Zuid-Amerika, helemaal van Alaska tot aan Patagonië. Dit is besloten op de negende..


Lees verder 18 juni 2022   2 jaar oud
Kinderen spelen op greonblauw schoolplein

Van een saai, grijs en betegeld schoolplein naar een groene oase met een speelheuvel, een glijbaan en bosbessen- en frambozenstruiken. Steeds meer basisscholen in de provincie Utrecht kiezen ervoor om hun schoolplein groen en..


Lees verder 8 juni 2022   2 jaar oud
Huidige bos in de Maashorst SUPERB

SUPERB is een Europees project, dat onder leiding van het European Forest Institute (EFI) inzet op het herstel van duizenden hectaren boslandschap in heel Europa. Om grootschalig bosherstel te realiseren werkt men samen met..


Lees verder 7 juni 2022   2 jaar oud

64 miljoen vierkante kilometer - 44 procent van het landoppervlak van de aarde - moet worden beschermd om de wereldwijde biodiversiteit veilig te stellen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd onder leiding van biologen..


Lees verder 7 juni 2022   2 jaar oud

Archief