Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 23 van 131 - 1309 Resultaten

Appel volle bloei

Zo’n anderhalve week loopt de natuur momenteel voor op het gemiddelde van 50 jaar geleden. Dat zal veel mensen verbazen omdat de temperatuur in april ‘tegenviel’. De voorsprong in de natuur is ten opzichte van de situatie eind..


Lees verder 2 mei 2023   1 jaar oud
De vissen weten het herstelde koraal massaal te vinden

Koraalrifrestauratie werkt: zowel de bedekking van kunstriffen met koraal als de biodiversiteit van vissen en andere dieren rondom het koraal zijn al na twee jaar vergelijkbaar met natuurlijke koraalriffen in de omgeving. Dat..


Lees verder 18 april 2023   1 jaar oud

Hoe goed is jouw tuin voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering? In het project Pientere Tuinen meten mensen zelf in hun eigen tuin het bodemvocht en de bodemtemperatuur. Zo weten we straks meer over wat er gebeurt met de..


Lees verder 13 april 2023   2 jaar oud
elzenbroekbos

De afgelopen maanden is er zoveel regen gevallen dat natuurgebied de Zumpe bij Doetinchem er flink nat bij ligt. De hydrologische maatregelen die hier de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, werpen hun vruchten af. Het water, zowel..


Lees verder 12 april 2023   2 jaar oud
duinen

In heel Europa hebben natuurbeheerders te maken met de effecten van klimaatverandering. Waar de één worstelt met steeds langduriger perioden van droogte, kampt de ander met steeds vaker optredende stortbuien. Ook PWN ziet in haar..


Lees verder 5 april 2023   2 jaar oud
een zadelrobbenpup op het ijs in de Golf van St. Lawrence, Canada, 2003

Het is niet alleen de wrede en nutteloze commerciële zeehondenjacht die Canadese zadelrobben het leven moeilijk maakt. Deze geliefde zeezoogdieren hebben ook te kampen met de gevolgen van klimaatverandering. ..


Lees verder 3 april 2023   2 jaar oud
Yukon rivier in Canada, van bovenaf.

Van 22 tot 24 maart werd er voor het eerst in 46 jaar weer een VN-waterconferentie gehouden. De conferentie in New York werd afgesloten met een indrukwekkende reeks toezeggingen van regeringen, bedrijven en het maatschappelijk..


Lees verder 2 april 2023   2 jaar oud

De zeeën op onze planeet bevatten bijna 2,5 miljard jaar geleden afwisselend meer of minder zuurstof. Dat komt door het langzame ‘wiebelen’ van de draaiende aarde. De Utrechtse promovenda Margriet Lantink: “Dat de aarde..


Lees verder 31 maart 2023   2 jaar oud

Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren. Bovendien ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Week van de Groene..


Lees verder 30 maart 2023   2 jaar oud
Berk in bloei

De berken en essen komen in bloei waardoor miljoenen mensen hooikoorts krijgen. Deze en andere boomsoorten die allergeen pollen produceren, worden vaak in grote aantallen in de leefomgeving aangeplant. Vanaf vandaag is een..


Lees verder 29 maart 2023   2 jaar oud

Archief