Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 23 van 127 - 1266 Resultaten

Na een jaar met ongekende overstromingen in Pakistan, en verwoestingen door hittegolven, bosbranden en tropische stormen in andere delen van de wereld, dringt WWF er aan de vooravond van de VN-Klimaattop in Egypte op aan om..


Lees verder 4 november 2022   2 jaar oud
Klaprooswasplaat

Ze zijn zeldzaam, ze hebben felle glanzende kleuren en fantasieprikkelende namen als puntmutswasplaat of papegaaizwammetje. In het enige wasplatenreservaat dat Nederland rijk is – de Friese Rotstergaaster wallen – zijn in goede..


Lees verder 2 november 2022   2 jaar oud
Verloop van bladverkleuring van twee witte paardenkastanjes achter het Gaia gebouw

De herfstkleuring verloopt ondanks de hoge temperaturen in oktober normaal. Dat blijkt uit een analyse van GrowApp timelapse-video’s. Inmiddels zijn overal de bladeren aan het verkleuren, en door de harde wind en regenbuien valt..


Lees verder 26 oktober 2022   2 jaar oud
koninginnenpage - primair

We kunnen er niet omheen, ons klimaat verandert. En dat is inmiddels ook doorgedrongen bij de beleidsmakers; we zien steeds meer aandacht voor dit probleem. Maar voordat eventuele maatregelen effect hebben zijn we tientallen jaren..


Lees verder 24 oktober 2022   2 jaar oud
Sojaveld, Cerrado, Brazillië

Bosbranden, stikstofcrisis, vluchtelingen, smeltende ijskappen, hongersnoden. In het woud van slecht nieuws, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Ook omdat alles met elkaar samenhangt en het daardoor moeilijker lijkt alle..


Lees verder 23 oktober 2022   2 jaar oud
In augustus 2021 vernietigden bosbranden duizenden hectares bosgebied in Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk.

Na elke ramp is er veel aandacht voor het redden en verzorgen van dieren. Maar die interesse is allang weer weg tegen de tijd dat de volgende ramp toeslaat. Stel dat we nadenken over het redden van dieren voordat ze worden..


Lees verder 22 oktober 2022   2 jaar oud

Afgelopen mei heeft Dutch Caribbean Nature Alliance’s onderzoeksstagiaire Nina Zander een oproep gedaan om een vragenlijst in te vullen. De was onderdeel van haar onderzoek naar hoe veerkrachtig Bonairiaanse huishoudens zijn ten..


Lees verder 22 oktober 2022   2 jaar oud
Adder

We weten inmiddels allemaal dat te veel stikstof slecht is voor de natuur. Maar hoe zit dit dan precies? Welke soorten kunnen niet tegen die mate van stikstof en waarom niet? Natuurorganisaties krijgen steeds vaker de vraag: wat..


Lees verder 21 oktober 2022   2 jaar oud
Rietorchis in kapvlakte, juni 2022

In de winter van 2016/2017 is in twee valleien in het Noordhollands Duinreservaat, een natuurgebied dat PWN beheert, dennenbos gekapt. Het doel hiervan is het ontwikkelen van duingrasland. Dit is een prioritair habitat dat strikt..


Lees verder 19 oktober 2022   2 jaar oud
Gorilla

Volgens het Living Planet Report (LPR) 2022 van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de populatiegrootte van in het wild levende dieren – zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen – sinds 1970 gemiddeld met 69 procent..


Lees verder 13 oktober 2022   2 jaar oud

Archief