Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 76 van 127 - 1268 Resultaten

Sterna sandvicensis. Grote stern

In twee natuurgebieden van Natuurmonumenten op Texel broeden op dit moment enorme aantallen grote sterns. De nesten zijn 1 voor 1 geteld aan de hand van drone-beelden. In natuurgebied het Wagejot zijn 4343 nesten van grote sterns..


Lees verder 24 mei 2016   8 jaar oud
Karetschildpad. Eretmochelys imbricata

Zeeschildpadden komen naar hun broedgebieden op Bonaire van wel tien verschillende landen in het Caraïbisch gebied. Ze lopen hierbij risico’s die bedreigend kunnen zijn voor de populatie zeeschildpadden, door het legaal of..


Lees verder 21 mei 2016   8 jaar oud
Platalea leucorodia. Lepelaar

Een nieuw veldseizoen, een nieuwe app. De NDFF lanceert de NDFF Invoer App. Met deze app kunt u waarnemingen van planten en dieren direct toevoegen aan de Nationale Databank Flora en fauna (NDFF)...


Lees verder 19 mei 2016   8 jaar oud
Het vliegtuig heeft speciale ronde ramen, dit geeft een onbelemmerd uitzicht op de zee onder het vliegtuig

Deze week is een groep van acht onderzoekers uit vijf Europese landen bij elkaar in Le Touquet, Frankrijk om een groot onderzoek voor te bereiden naar walvisachtigen. De omvang en verspreiding van bruinvissen, dolfijnen en..


Lees verder 17 mei 2016   8 jaar oud
Eutonina indicans, hydroïdpoliep

De oostenwind bracht ons niet alleen prachtig lenteweer, hij bracht ook de eerste kwallen naar het strand. Bij de mooie weersomstandigheden waren er veel toeristen aan het strand en enkele opmerkzame burgers meldden hun..


Lees verder 15 mei 2016   8 jaar oud
Alleen kanoeten met lange snavels kunnen bij de diep ingegraven schelpdieren in de tropische overwinteringsgebieden. Individuen met kortere snavels zijn gedwongen te leven van zeegraswortels

Kanoeten trekken heen en weer tussen hun zomerbroedgebied bij de Noordpool en hun overwinteringsgebied in de West-Afrikaanse tropen. Kuikens die momenteel worden geboren blijken kleiner te zijn dan voorheen, vermoedelijk omdat ze..


Lees verder 12 mei 2016   8 jaar oud
Loxosomella phascolosomata op het achtereind van de pindaworm Golfingia vulgaris

Bij biodiversiteitsonderzoek voor Rijkswaterstaat hebben biologen in de Noordzee vier nieuwe Nederlandse soorten solitaire kelkdiertjes gevonden. Het zijn daarmee tevens de eerste soorten van dit diertype die in de Nederlandse..


Lees verder 8 mei 2016   8 jaar oud
Het Schepje op het slib bij de Zoetersbout. De kop zit links en de ongeveer 4 centimeter lange slak begint zich net in te graven

Diep onder de waterspiegel bij Bruinisse kruipen momenteel over de slibhelling vele Schepjes rond. Dit is bijzonder want duikers zagen deze merkwaardige slakjes nog niet eerder levend in onze kustwateren. De Schepjes komen vooral..


Lees verder 29 april 2016   8 jaar oud
Kanoet

Elk jaar trekken kanoeten van hun Arctische broedgebieden via onze Waddenzee naar het zuiden. Kanoeten beschikken over een uniek zintuig in de punt van hun snavel waarmee ze schelpen in drooggevallen wadplaten extra snel kunnen..


Lees verder 26 april 2016   8 jaar oud
Amerikaanse zwaardschede

In onze wateren, zoet, zout en brak, worden steeds meer exotische schelpdieren aangetroffen. Toch zijn de recente waarnemingen van drie exotische schelpdieren in het Goese Meer opmerkelijk te noemen. Hoe hebben deze dieren dit..


Lees verder 24 april 2016   8 jaar oud

Archief