Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 51 van 122 - 1212 Resultaten

Green turtle  (Chelonia mydas)

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen identificeerden met genetische testen de geboorteplaatsen van soepschildpadden die tussen 2006-2007 en 2015-2016 binnen Lac Bay, Bonaire foerageerden. Er bleken meer jonge..


Lees verder 9 februari 2020   4 jaar oud

Op 2 februari is het World Wetland Day. Wereldwijd besteden we op die dag extra aandacht aan het belang van wetlands. Het Caribisch Nederlandse eiland Bonaire is rijk aan wetlands. Bonaire is vooral bekend vanwege haar prachtige..


Lees verder 31 januari 2020   4 jaar oud

Een afgelegen paradijs in Indonesië met de rijkste biodiversiteit ter wereld wordt bedreigd door toeristen. Tot nu toe leek het gebied onaantastbaar voor koraalziektes en klimaatverandering, maar nu is vastgesteld hoe de snelle..


Lees verder 30 januari 2020   4 jaar oud

In 2017 werd in Zeeland een exotische tweekleppige uit Amerika ontdekt. De soort, Amerikaanse strandschelp, bleek zich in snel tempo te hebben uitgebreid naar het Noordzeekanaal en het Waddengebied. Op de Waddeneilanden was de..


Lees verder 26 januari 2020   4 jaar oud

Het is van groot belang voor onszelf, maar ook voor bijvoorbeeld zeeschildpadden en andere zeedieren, dat we van onze ‘plasticverslaving’ afkomen. Daarom lanceert het Wereld Natuur Fonds (WWF) de Plastic Afvallen app. Deze app..


Lees verder 22 januari 2020   4 jaar oud
Snow White werd samen met gewone zeehond Luke vrijgelaten in zee

Snow White, de jonge albino zeehond die in oktober in de opvang van Ecomare kwam, is op woensdag 15 januari teruggegaan naar zee. Hersteld van zijn longworminfectie en met een gewicht van 40,7 kilo is hij helemaal klaar om op..


Lees verder 18 januari 2020   4 jaar oud
Rapana venosa. Geaderde stekelhoren

Op 9 januari viste een mosselkweker een grote slak van zestien centimeter op van een mosselperceel bij de Zandkreek in de Oosterschelde. De oplettende kweker meldde zijn vangst bij Jeroen Wijsman, marien ecoloog bij Wageningen..


Lees verder 17 januari 2020   4 jaar oud

In 2013 werden op het strand van Ameland de eerste exemplaren van de Hoekige krab gevonden. Inmiddels lijkt deze soort zich bij ons te hebben gevestigd. Dat wil zeggen, op Ameland en Terschelling dan, waar al tientallen vondsten..


Lees verder 15 januari 2020   4 jaar oud

Raja Ampat in Indonesië is een gebied met de grootste biodiversiteit ter wereld. Een bont, internationaal gezelschap hoopt uit te vinden hoe dat behouden kan blijven. Binnenkort vertrekt er een uniek team van wetenschappers,..


Lees verder 10 januari 2020   4 jaar oud

Begin dit jaar werd door duiker Ruud Versijde in de oostelijke Oosterschelde een foto gemaakt van een organisme dat onder water op een spons leek. Bij nadere beschouwing bleek echter dat het een soort zeevinger, een mosdiertje,..


Lees verder 29 december 2019   4 jaar oud

Archief