Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 39 van 122 - 1212 Resultaten
Het oesterrif in de Voordelta is met ingang van 2 juni 2021 tijdelijk beschermd tegen bevissing door een wijziging van de Uitvoeringsregeling visserij. Sinds de ontdekking van het rif in 2016 hebben het Wereld Natuur Fonds en ARK..
In 2017 werd een slakje uit het Noordzeekanaal en de Schelde voor het eerst herkend als nieuw voor Nederland. De afwijkende penis bleek doorslaggevend. Om welke soort het exact ging bleef echter onduidelijk. Zuid-Amerikaanse,..
Wereldwijd worden zeepaardjes bedreigd met uitsterven doordat hun leefomgeving wordt aangetast. Ook maakt hun iconische voorkomen ze populair in de internationale aquariumhandel. Een recente studie laat zien hoe deze handel in..
Met hulp van WWF ontwikkelde de plastic recycling startup, NOBO, een sleutelhanger van gerecycled plastic. Zij deden dit speciaal voor de Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB). Deze ‘Donature Tag’ is gemaakt van 100 procent..
Een nieuwe studie toont aan dat de snelheid waarmee zoetwaterslakken verdwijnen die van de massa-extinctie uit het Krijt, waarbij de dinosauriërs zijn uitgestorven, overtreft. Het zal miljoenen jaren duren om de schade die nu in..
Vanaf nu vaart een speciale sloep van Plastic Whale door de grachten van Amsterdam. De sloep is één van de initiatieven van het programma ‘Amsterdam Plastic Smart City’. Dit programma heeft als doel om van Amsterdam een stad te..
In een grote kluit oesters, verzameld langs de Westerschelde, werd begin april een tweekleppige ontdekt die nog niet uit ons land bekend was. Het gaat om een jong exemplaar van een schelpdier uit het Middellandse Zeegebied. Deze..
Het Wereld Natuur Fonds en andere natuurbeschermingsorganisaties vragen op 15 mei aandacht voor de Noordzee op de internationale dag van de Noordzee via #NorthSeaDay. Een mooi moment om alle schoonheid van de Noordzee te vieren,..
Rifhaaien blijven niet hun hele leven op dezelfde plek, ze gebruiken verschillende habitats tijdens verschillende perioden in hun leven. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in Caribisch Nederland. Deze..
Een ruige dwergvleermuis vloog in de nacht van 2 op 3 mei van Minsmere in Engeland rechtstreeks naar Wijk aan Zee. Dit is de eerste detectie van een dergelijke oversteek van Engeland naar Nederland via het telemetrie-onderzoek..