Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 19 van 122 - 1213 Resultaten

Veel duikers hebben het voeren van koraalduivels aan murenen en haaien in het Nederlands Caribisch gebied gepromoot als een manier om deze soorten te verleiden zelfstandig op deze invasieve vissen te gaan jagen. Helaas kan het..


Lees verder 9 juni 2023   1 jaar oud
Moeder en pup klapmuts

Eind maart beviel een klapmuts op Vlieland van een jong. Hoe bijzonder is het dat deze Arctische zeehond, die normaal in de ijskoude zeeën rondom Groenland voorkomt, ook in Nederland is gezien? En hoe gaat het over het algemeen..


Lees verder 9 juni 2023   1 jaar oud

De afgelopen jaren deed de visserijsector samen met wetenschappers onderzoek naar de duurzame vangst van de halfgeknotte strandschelp, een schelpdier uit de Noordzee. Ook vogelbeschermers deden mee, om samen meer kennis op te doen..


Lees verder 8 juni 2023   1 jaar oud

Stichting ANEMOON onderzoekt al decennialang met vrijwillige waarnemers het leven in zee en in onze kustwateren. We inventariseren wat er aanspoelt, houden in de gaten wat tussen bij eb droogvallende stenen leeft en monitoren met..


Lees verder 29 mei 2023   1 jaar oud
Platte oester

Deze week hebben ARK Rewilding Nederland en Ørsted vijf kubieke meter oude oesterschelpen begroeid met vijf miljoen babyoesters uitgezet bij ‘Voordelta 05’. Dit is de eerste pilot die voortkomt uit het partnerschap tussen de twee..


Lees verder 28 mei 2023   1 jaar oud
Het vliegtuig dat werd gebruikt voor het onderzoek naar de megafauna vanuit de lucht.

Grote zeedieren staan centraal in een nieuw, grootschalig onderzoek vanuit de lucht om zeedieren langs de kust van Kenia te observeren. Het doel is om waardevolle informatie te verzamelen zodat nieuwe beschermde mariene..


Lees verder 27 mei 2023   1 jaar oud
Krab op een oesterrif in de Noordzee

ARK Rewilding Nederland werkt samen met haar partners aan het herstel van de Nederlandse zeebodem. Na het plaatsen van kunstmatige riffen en het uitzetten van oesterlarven wordt alles nauwkeurig gemonitord. De beelden geven hoop..


Lees verder 21 mei 2023   1 jaar oud
Ensiger custoides

Garnalenonderzoekers Werner de Gier en Charles Fransen hadden een dilemma: de indeling van ‘hun’ groep van achttien tropische garnalensoorten, moest op de schop. De soorten komen allemaal uit tropische oesters, mossels en..


Lees verder 6 mei 2023   1 jaar oud

Een recente analyse van op het strand aangespoelde zwemkrabben wijst op vergrijzing. De Gewone zwemkrab wordt minder gemeld, de zuidelijke Grijze zwemkrab vaker. Een opwarmingseffect, speelt immigratie een rol, vergrijst het..


Lees verder 30 april 2023   1 jaar oud
De vissen weten het herstelde koraal massaal te vinden

Koraalrifrestauratie werkt: zowel de bedekking van kunstriffen met koraal als de biodiversiteit van vissen en andere dieren rondom het koraal zijn al na twee jaar vergelijkbaar met natuurlijke koraalriffen in de omgeving. Dat..


Lees verder 18 april 2023   1 jaar oud

Archief