Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 80 van 197 - 1967 Resultaten

Witte waterlelie

De zomervakanties gaan weer van start en tijdens de warme dagen zoeken we massaal verkoeling in en op het water. De waterkwaliteit is in veel natuurwater verbeterd en er is weer volop leven te vinden. Ga deze zomer dus eens..


Lees verder 16 juli 2019   5 jaar oud
Idylle langs de gracht - primair

Op verschillende plekken in Amsterdam hebben kademuren het einde van hun levensduur bereikt. Als tijdelijke maatregel zijn de kades verstevigd. Op deze kale zandlichamen zijn inheemse bloemen ingezaaid, zodat de kades, die er een..


Lees verder 15 juli 2019   5 jaar oud
Drone-foto van bosgebied in Wijchen. Afwijkende boom gedetecteerd

Ziekten en plagen kunnen onze bossen aantasten. Een aantal organismen, de zogenaamde quarantaineorganismen, worden actief opgespoord en bestreden. De NVWA is onlangs gestart met het ontwikkelen van een nieuwe methode om verzwakte..


Lees verder 13 juli 2019   5 jaar oud

Van een kale, grijze vlakte naar een afwisselend speellandschap: bij de Casimirschool in Gouda zijn ze maar wát trots op hun nieuwe schoolplein. Een ‘stepping stone’ voor de natuur in de stad, waar ook regenwater wordt opgevangen..


Lees verder 10 juli 2019   5 jaar oud
Afgewaaide rupsen op 5-6 en nu op een lint op 6-6-2019

In opdracht van het Ministerie van LNV is een Kennisplatform Processierups in oprichting waarin allerlei partijen samen gaan werken om de overlast veroorzaakt door de eikenprocessierups te verminderen en te voorkomen. Een van de..


Lees verder 4 juli 2019   5 jaar oud

Waar komen de meest bijzondere planten, mossen en paddenstoelen voor? Natuurorganisaties FLORON, BLWG en NMV hebben een kaart gemaakt met hotspots voor botanische biodiversiteit in Nederland. Deze plekken blijken niet alleen in..


Lees verder 2 juli 2019   5 jaar oud
Droogte

De bodem speelt een belangrijke rol in het bepalen van de klimaatbestendigheid van planten. Een bodem met gunstige eigenschappen verbetert het herstelvermogen van planten bij hitte en droogte, maar een ongunstige bodem draagt..


Lees verder 29 juni 2019   5 jaar oud

Nu nog is ontbossing de grootste bedreiging voor de bomen in de Amazone. Maar volgens onderzoek van onder meer Hans ter Steege van Naturalis Biodiversity Center zal klimaatverandering binnen afzienbare tijd – rond 2050 –..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud
Voorbereiding op popstadium eikenprocessierups spinselnest trekt dicht

Twintigduizend eikenbomen zijn vorig jaar en dit jaar gecontroleerd op de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Het blijkt dat het aantal rupsen sterk is toegenomen. Op sommige plaatsen zijn er drie keer zo veel rupsen als in het..


Lees verder 26 juni 2019   5 jaar oud
Groot aantal eikenprocessierupsen

In grote delen van Nederland kampen mensen met gezondheidsklachten als gevolg van de brandharen van de eikenprocessierups. In dit bericht een antwoord op veel gestelde vragen. Wat kunnen de klachten zijn, wat kan je er aan doen,..


Lees verder 22 juni 2019   5 jaar oud

Archief