Natuurberichten

Uitgever: HAS Hogeschool

Pagina 1 van 1 - 6 Resultaten

duingebied Hollandse Duinen

De snelle verspreiding van invasieve exoten vormt een bedreiging voor een van ons meest unieke en kenmerkende landschap: de Nederlandse duinen. Zo ook in het natuurgebied Hollands Duin, waar de giftige klimplant zwarte engbloem..


Lees verder 7 mei 2022   2 jaar oud
Tekenactiviteitsverwachting 21 juni 2020 Tekenalert

In de loop van deze week kunnen mensen met de Nature Today-app checken wat de tekenverwachting is bij hen in de buurt. Op basis van weerinformatie, satellietgegevens en het landschap wordt een actuele Teken-alert gegenereerd en..


Lees verder 22 juni 2020   4 jaar oud
Insectencamera in het wormerveld

Er komen steeds meer mogelijkheden om met kunstmatige intelligentie en het detecteren van DNA in de omgeving de aanwezigheid van dieren vast te stellen zonder dat je ze hoeft te vangen. Daarmee kun je bijvoorbeeld veel sneller..


Lees verder 9 juli 2019   5 jaar oud

Dood hout zorgt voor de huisvesting van een groot aantal soorten insecten. Bij dood hout denkt men vaak aan bosgebieden, maar ook in de stad staan veel bomen. En óók in de stad kan dood hout ingezet worden voor de biodiversiteit...


Lees verder 26 maart 2019   5 jaar oud
Mediterraan draaigatje

De exotische mier mediterraan draaigatje is pas sinds kort bekend uit ons land, maar is nu al op verschillende plaatsen opgedoken. De soort is dus sterk invasief. De plaatselijke soorten worden weggeconcurreerd en bovendien wordt..


Lees verder 23 september 2017   7 jaar oud
gewone bronlibel, cordulegaster boltonii

Studenten van de HAS Hogeschool onderzochten afgelopen zomer de Esperloop in Brabant op het voorkomen van de gewone bronlibel. Ondanks haar naam is de ‘gewone bronlibel’ helemaal niet zo gewoon. Het is namelijk de grootste libel..


Lees verder 15 oktober 2016   8 jaar oud

Archief