Natuurberichten
Uitgever: Provincie Utrecht
De kracht van de provincie Utrecht zit in een unieke combinatie van factoren. Onze regio is nationaal en internationaal een topregio, met een innovatieve kenniseconomie dankzij de centrale ligging en een hoog kennisniveau. We hebben een mooi landschap, diversiteit van steden en dorpen en veel cultureel erfgoed. Omdat Utrecht zo aantrekkelijk is, groeit de regionale economie, het aantal inwoners en daarmee ook de mobiliteit. Onze opgave: de aantrekkelijkheid van onze provincie versterken en de groei zo faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Dit alles doen we in samenwerking met veel partners. De gezamenlijke opgaven waar we de komende jaren voor staan: het platteland vitaal houden, het stimuleren en faciliteren van een gezonde leefomgeving, de ruimtelijke kwaliteit bewaken, ons cultureel erfgoed koesteren en toegankelijk maken, het realiseren en beleefbaar maken van natuur, het bevorderen van de regionale economie, het stimuleren van de energietransitie en zorgen voor een goede bereikbaarheid.Pagina 9 van 14 - 137 Resultaten
De zogenoemde Voucherregeling staat weer open. Groene buurtprojecten kunnen tot 1000 euro ontvangen voor onder meer het vergroenen van een buurtplein, het realiseren van een gezamenlijke moestuin of het creëren van extra..
Provincie Utrecht werkt samen met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) aan verhoging van de biodiversiteit op de Lekdijk. Dat gebeurt als onderdeel van het dijkversterkingsproject. Een gevarieerde begroeiing van de..
Provincie Utrecht gaat aan de slag met de realisatie van meer natuur in het landelijk gebied. Provinciale Staten hebben ingestemd met het besteden van twaalf miljoen euro aan de zogenoemde Groene Contour. Het doel is om bestaande..
Het Platform Kleine Landschapselementen heeft met steun van provincie Utrecht 'De Landschapswijzer' uitgegeven. Dit handboek biedt onder meer een overzicht van de bomen en struiken die in de provincie voorkomen. Het komt van pas..
Langs de Amersfoortseweg (N237) in De Bilt wordt een kleinwildraster aangelegd dat voorkomt dat dassen en andere dieren zomaar de hoofdrijbaan oversteken en aangereden worden. In het raster worden verschillende terugkeerkleppen..
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtig groen gebied in de provincie Utrecht. Mensen die op of rond de Heuvelrug wonen, kunnen door het aanleggen van een ‘Heuvelrugtuin’ bijdragen aan het nog groener maken van de..
Provincie Utrecht geeft jaarlijks opdracht om de flora en de fauna van ongeveer tien procent van het landelijk gebied te inventariseren. De gegevens zijn belangrijk voor het provinciale natuurbeleid. Hierdoor wordt inzichtelijk..
Honderden inwoners van de provincie Utrecht kwamen recentelijk naar één van de ‘bomen-drive-thru’s’ om hun gratis inheemse boompjes op te halen. Enthousiaste vrijwilligers hielpen hen daarbij, natuurlijk op een coronaveilige..
Het is mogelijk om 600.000 nieuwe bomen aan te planten in de provincie Utrecht voor 2023. Dat staat in het ‘Bomen Actieplan’. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) heeft dit plan opgesteld in opdracht van de provincie..
De otter is na ruim veertig jaar terug in de provincie Utrecht. Vrijwilligers hebben sporen gevonden langs de Veldwetering in de buurt van Vinkeveen en weten na een DNA-analyse zeker dat het om een otter gaat. De vondst zorgt voor..