Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 57 van 98 - 980 Resultaten

De grote stern is een van de meest karakteristieke broedvogels van de Nederlandse kust. Elegant wiekend boven de golven en duikend op vis. De meeste Nederlanders zullen grote sterns met name in Zeeland of het waddengebied..

Echt lekkere, eerlijke en gezonde melk komt van bloemrijke weides, waar weidevogels rustig kunnen broeden en waar hun kuikens veilig kunnen opgroeien. Weidevogelboeren produceren zulke melk, maar die is nu nog niet te koop in de..

De veldleeuwerik is sterk verbonden met het agrarische cultuurlandschap. Veldleeuweriken broeden zowel in akkers als in graslanden. Maar graslanden worden zo vaak gemaaid dat nesten keer op keer mislukken. Alleen al in Groningen..

Trekvogels houden zich niet aan grenzen. Vogelbescherming werkt daarom nauw samen met natuurbeschermers langs de gehele trekroute van Europa naar Afrika. Daniëlle van Oijen van Vogelbescherming trok twee weken in Burkina Faso op..

Met zijn lange nek en zijn lange staartpennen is de pijlstaart ongetwijfeld de sierlijkste eend van ons land. Het is nu de beste tijd om hem te zien; over een paar weken zijn vrijwel alle pijlstaarten vertrokken naar de..

De laatste decennia is onze nationale vogel de grutto zeldzaam geworden. Veel Nederlanders hebben er nog nooit een gezien. Komend weekend is daarom door Vogelbescherming en Vroege Vogels uitgeroepen tot ‘Welkom Grutto Weekend’. In..

De populaire webcams van Beleef de Lente zijn natuurlijk fantastisch om naar te kijken. Maar ze leveren soms zelfs zeer boeiende inzichten op. Het is een nieuwe manier van vogelonderzoek, mogelijk gemaakt door honderden trouwe en..

Voor trekvogels is het Middellandse Zeegebied een soort mijnenveld. Ze moeten heelhuids illegale jacht, hoogspanningskabels en windturbines zien te trotseren. Vogelbescherming spant zich, samen met BirdLife Partners, in om de..

Onze nationale vogel is nog even niet hier. Een derde deel zit nog in Afrika, de meerderheid is al opgerukt naar Zuid-Europa. Genietend van een Portugees of Spaans zonnetje hun kostje op rijstvelden aan het zoeken...

Ze komen veel voor in Nederland. Toch hebben weinig mensen ooit een bosuil gezien. Maar wie deze maand op een windstille heldere nacht een park of bos bezoekt, heeft grote kans er een te ontdekken. Ze zijn in februari namelijk..