Natuurberichten
Pagina 567 van 1642 - 16415 Resultaten
Op de Atlas Leefomgeving actualiseren we elk jaar de luchtkaarten. De kaarten van 2019 laten een verbetering van de luchtkwaliteit zien ten opzichte van 2013 tot en met 2018. De daling van fijnstof en stikstofdioxide in onze lucht..
Bijna alle gewervelde dieren hebben kaken, zo ook de mens. In evolutionaire zin kan deze ontwikkeling als een succes worden beschouwd. Toch bestaan er nog veel vragen omtrent de evolutie van de eerste kaken. Aan de hand van..
DCNA gaat, met steun van WWF-NL, onderzoek doen naar de levenscyclus en het voorkomen van grote trekkende haaien in het noordoostelijk Caribisch gebied. Naar aanleiding van twee recente gebeurtenissen zijn er speculaties dat het..
Het gedrag en dieet van jonge, groene zeeschildpadden verandert doordat toeristen de wilde dieren voeren. Dat ontdekten Wageningse wetenschappers met TurtleCams; camera’s op de rug van groene zeeschildpadden in de Bahama’s. Het is..
De sterk bedreigde grote karekiet is nu al een aantal jaren onderwerp van onderzoek, waardoor de oorzaken van de achteruitgang van deze boeiende soort steeds duidelijker worden. Hierdoor weten we steeds beter wat te doen om de..
Steenmeel wordt steeds vaker toegepast om arme, verzuurde bodems in bos- en natuurgebieden te helpen herstellen. Zo’n hersteloperatie vraagt niet alleen een zorgvuldige uitvoering, ook de voorbereiding is veelomvattend. Je krijgt..
Boomkruiper loopt omhoog tegen boomstam, winterjasmijn staat in bloei...
Honderdvijftig jaar geleden werd tussen Rotterdam en de Noordzee de Nieuwe Waterweg gegraven. De diepe riviermonding heeft ons veel gebracht: een goed bereikbare haven die internationaal concurreert met de andere wereldhavens...