Natuurberichten

Pagina 532 van 1642 - 16411 Resultaten

Gulden sleutelbloemen in grasland (Estland)

Sleutelbloemen vertellen ons hoe graslanden ervoor staan. Daarvoor hoef je alleen maar in de bloemen te kijken. Dit voorjaar doen mensen dat in heel Europa. Wat heeft versnippering van de natuur bijvoorbeeld voor effecten, en hoe..


Lees verder 2 mei 2021   3 jaar oud
Meerkoeteieren

Meerkoet heeft eerste eieren, ijsvogel heeft eerste jongen...


Lees verder 2 mei 2021   3 jaar oud

Meerkoeten gebruiken allerlei soorten zwerfvuil in hun nesten; van ruitenwissers tot zonnebrillen, en tegenwoordig ook onze mondkapjes. Bioloog Auke-Florian Hiemstra wil weten waarom ze dat doen en wat de gevolgen ervan zijn. Aan..


Lees verder 1 mei 2021   3 jaar oud
Exclosure in de Waterleidingduinen

Grazers spelen een belangrijke rol in het gezond houden van de duinen, mits er een goede balans wordt gevonden tussen het aantal grazers en de biodiversiteit van een gebied. Door bepaalde delen van het duin af te sluiten voor..


Lees verder 1 mei 2021   3 jaar oud
Roek

Roeken maken veel lawaai, bosuiljongen worden al groot...


Lees verder 1 mei 2021   3 jaar oud
Eveles Magoli, ranger in het grensgebied van Malawi en Zambia

Het traditionele man-/vrouwbeeld is aan het veranderen: ook vrouwen doen levensgevaarlijk werk om wilde dieren te beschermen in Malawi en Zambia. Vrouwelijke rangers weten als geen ander wat het inhoudt om in de frontlinie te..


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud
mijnen adderwortelgaatjesmaker

Adderwortel is voedselplant van een aantal zeldzame vlinders, met name in voedselarme en vochtige graslanden in Midden-Europese berggebieden. Veel is bekend over de dagvlinders blauwe vuurvlinder en ringoogparelmoervlinder, maar..


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud
Werken aan kleinschalig landschap Brummen

Wat doe je als een groot project voor versterking van natuur en watersysteem tot onrust leidt? In Brummen besloten waterschap, provincie en gemeente inwoners actief te betrekken. De plannen worden nu door overheden en inwoners..


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud
Gierzwaluw Saxifraga

Beflijster trekt door Nederland, gierzwaluw terug van weggeweest...


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud

Tot 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen in Nederland groener te maken. Ecoloog Mark van Heukelum wipte vorig jaar tegels voor zijn Utrechtse geveltuin. Ontdek waarom hij blij is met..


Lees verder 29 april 2021   3 jaar oud

Archief