Natuurberichten

Pagina 45 van 1627 - 16266 Resultaten

dagpauwoog herfstaster - primair

Zie jij ook zoveel dagpauwogen? Wilde cichorei bloeit nog steeds. ..


Lees verder 3 september 2024   3 mnd oud
Hazen - primair

Dieren verliezen huidschilfers, slijm en haren die in de lucht terechtkomen. Zou je die kunnen opvangen en analyseren om de lokale biodiversiteit in beeld te brengen? Dat vroeg een Deens onderzoeksteam zich af. Het team plaatste..


Lees verder 2 september 2024   3 mnd oud
Bruinrode heidelibel - primair

In Zeeland was afgelopen woensdag een massale trek van heidelibellen te zien. Er vlogen tienduizenden heidelibellen naar het zuiden. Het ging vooral om bruinrode heidelibellen, die verspreid door het hele land ook algemeen..


Lees verder 2 september 2024   3 mnd oud
Gewone tweevleugel - primair

Het is deze week de week van de eendagsvlieg. Dat betekent elke dag een nieuwe eendagsvlieg! In deze serie behandelen we zeven soorten haften, ter ere van de onlangs verschenen entomologische tabel ‘Haften van de Benelux’ waarmee..


Lees verder 2 september 2024   3 mnd oud
Goudplevieren op trek

Goudplevieren en grote gouden bladlopers nu te zien!..


Lees verder 2 september 2024   3 mnd oud
Observatie van het landschap samen met Berbers.

Afgelopen voorjaar reisde een team van onderzoekers voor twee weken naar een gebied in Oost-Marokko dat bekend staat als een belangrijk ‘stopovergebied’ voor doortrekkende grauwe kiekendieven. De expeditie was een herhaling van..


Lees verder 1 september 2024   3 mnd oud

Het gaat niet goed met onze kreeftachtigen. De ontdekking van een nooit eerder in onze kustwateren gevonden heremietkreeft is dan ook belangrijk nieuws. Op de schelp leeft een zeeanemoon die eveneens nieuw is. Beide soorten vormen..


Lees verder 1 september 2024   3 mnd oud
Wilgenkatje

Misschien ken je de naam Salix alba of schietwilg niet, maar ongetwijfeld heb je deze boom vaak gezien. Hij wordt in Nederland en Vlaanderen vaak gebruikt als knotwilg. Je komt ze overal tegen langs weilanden, aan de rand van..


Lees verder 1 september 2024   3 mnd oud
Lindenspitskop

De ene spitskop is de andere niet! ..


Lees verder 1 september 2024   3 mnd oud
Kasper Hendriks in the Naturalis laboratory

Heb je wel eens gehoord van de plantenfamilie Brassicaceae? Veel soorten van deze plantenfamilie worden gegeten of gebruikt. Om meer mensen bewust te maken van deze bijzondere familie, hebben onderzoekers van Naturalis een nieuwe..


Lees verder 31 augustus 2024   3 mnd oud

Archief