Natuurberichten

Uitgever: EIS Kenniscentrum Insecten

EIS Kenniscentrum Insecten brengt de Nederlandse insecten en andere ongewervelden in kaart.

Pagina 42 van 42 - 415 Resultaten

Sneeuwspringer, mannetje

Nu buiten een dik pak sneeuw ligt zijn vrijwel alle insecten in rust. De meeste volwassen insecten gaan in de herfst dood en de winterharde eieren, larven en poppen bevinden zich op een beschutte plek. Maar de sneeuwspringer is..


Lees verder 29 december 2010   13 jaar oud
Een kransdiertje (Symbion pandora)

Gister werd het boek ‘De Nederlandse biodiversiteit’ gepresenteerd in Museum Naturalis te Leiden, een boek dat alle Nederlandse soortgroepen beschrijft. Tijdens de samenstelling van het boek werd een geheel nieuwe groep voor ons..


Lees verder 26 november 2010   14 jaar oud
Blinde bij (Eristalis tenax), vrouwtje.

Het is wisselvallig herfstweer. Onweer, storm en hagelbuien worden afgewisseld met momenten van zon, die het op beschutte plekjes nog heel aangenaam kunnen maken. Sommige zweefvliegen weten dit ook. Zij koesteren zich in het..


Lees verder 27 oktober 2010   14 jaar oud
Rode Amerikaanse rivierkreeft

Rode Amerikaanse rivierkreeften zorgden de afgelopen dagen voor heel wat onrust. Op verschillende plaatsen in Nederland liepen de dieren over straat, tot grote verbazing, interesse of afgrijzen van menig voorbijganger. Behalve..


Lees verder 21 september 2010   14 jaar oud
Spoorkrekel Eumodicogryllus bordigalensis uit Griekenland

Op 19 augustus ontdekte Jaap Bouwman langs het spoor bij Ede-Wageningen een nieuwe krekel voor Nederland. Het betreft Eumodicogryllus bordigalensis, een Zuid-Europese soort die de afgelopen decennia steeds vaker op spoorterreinen..


Lees verder 1 september 2010   14 jaar oud

Archief