Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 35 van 46 - 452 Resultaten

Ooibos bij Beuningen

Hoewel niet iedereen blij is met de grote hoeveelheden regen deze zomer, blijkt dat het toch heel goed is voor het Nederlandse bos. Uit continue metingen blijkt dat sinds de regenval is begonnen in eind mei, de groei van de..


Lees verder 19 augustus 2016   8 jaar oud
Berkensmalsnuiten (Kleidocerys resedae) op hand van Arnold van Vliet

In de buurt van berkenbomen kan er aankomende week overlast ontstaan van de berkenwants met de naam berkensmalsnuit. Het aantal wantsen dat momenteel per katje wordt aangetroffen is op diverse plaatsen vergelijkbaar met 2014 toen..


Lees verder 14 augustus 2016   8 jaar oud
rijpe vlierbessen van de gewone vlier

De welbekende vlierbessen zijn in Nederland steeds eerder te zien. Waar ze halverwege de vorige eeuw in de eerste week van september rijp waren, worden de rijpe bessen de laatste jaren al halverwege augustus waargenomen. Afgelopen..


Lees verder 11 augustus 2016   8 jaar oud
Vespa crabro, Hoornaar,

Uit een rondgang langs wespenbestrijdingsdiensten in heel Nederland blijkt dat vooral in het zuiden en oosten van het land het aantal meldingen van wespennesten tussen de 30 en 75 procent minder is dan normaal. De zware buien eind..


Lees verder 6 augustus 2016   8 jaar oud
wasbeer

De waterhyacint, wasbeer, Amerikaanse rivierkreeft en 34 andere uitheemse soorten gaan in de ban. EU-lidstaten zijn vanaf vandaag verplicht soorten op de zogeheten Unielijst te weren en bestrijden...


Lees verder 4 augustus 2016   8 jaar oud
bloemrijke hooiland kroatie

Een grote diversiteit aan plantensoorten is de sleutel tot een goede bodemstructuur en daarmee tot een gezonde bodem. Een internationaal team van onderzoekers, waaronder van Wageningen UR, laat zien dat de gemengde..


Lees verder 28 juli 2016   8 jaar oud
Wisent

De strijd tegen neushoornstropers is steeds gewelddadiger. De oplossing zit echter niet in de inzet van meer drones, speurhonden, geweren en helikopters, aldus Libby Lunstrum. Het gaat om sociaaleconomische structuren en..


Lees verder 17 juli 2016   8 jaar oud
Bloei boerenwormkruid

De planten die in januari in bloei kwamen lagen zes weken voor op schema. De planten die in mei in bloei kwamen waren nog geen week vroeger dan normaal. De voorsprong is inmiddels weer opgelopen tot ruim anderhalve week door de..


Lees verder 3 juli 2016   8 jaar oud
Haringen

De meeste belangrijke visbestanden in de Noordzee doen het prima, aldus de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES). Dit komt vooral door de aanhoudend lage visserijdruk op de Noordzee. De Europese Raad van..


Lees verder 2 juli 2016   8 jaar oud
IJsschots waddenzee

Met de huidige toezeggingen om broeikasgasemissies te verminderen, wordt de beoogde temperatuurstijging van maximaal 2 graden Celsius niet behaald, zo berekende een internationale groep onderzoekers, waaronder Niklas Höhne van de..


Lees verder 1 juli 2016   8 jaar oud

Archief