Natuurberichten
Pagina 344 van 1637 - 16362 Resultaten
Het behoud van de eikelmuis in Zuid-Limburg heeft een flinke steun in de rug gekregen dankzij de inzet van GaiaZOO in Kerkrade. Hier is in 2017 een groep ontheemde eikelmuizen uit Rijswijk opgevangen en daarmee is een fokprogramma..
De nazomer is een tijd dat er veel libellen te zien zijn. Vooral de grotere ‘echte’ libellen zijn er volop. Veel van de glazenmakers en heidelibellen lijken op elkaar, maar als je weet waarop je moet letten dan kun je ze vaak best..
Dat het droog is in Nederland weten we. Dat de planten daar last van hebben ook. Maar in welke mate en waar precies is nu ook te zeggen middels satellietbeelden uit de Groenmonitor.nl. Deze laten zien dat het grasland op dit..
In groengebieden wordt soms gegraven of gemaaid, begraasd, geknot of zelfs gebouwd, soms ook juist niet. Daar gaan vele afwegingen aan vooraf. Elke keuze beïnvloedt de kansen voor flora en fauna, maar wat positief is voor het een,..
Provincies en terreinbeheerders hebben per 1 juli de standaardkostprijzen (SKP’s) voor het natuurbeheer geactualiseerd. Provincies gebruiken deze SKP’s voor het bepalen van de hoogte van subsidies die vanaf 1 januari 2023 worden..
De zomers worden warmer en droger. Langere perioden met hittegolven en droogte worden het nieuwe normaal. Als gevolg van de vele weersextremen van de afgelopen jaren zien we een mediterranisering van onze flora. Er zijn winnaars..
In de heischrale graslanden van het Limburgse Heuvelland komen veel bijzondere soorten voor, zoals muizenoor, tandjesgras en tormentil. Dit habitattype is beschermd door Europese wetgeving, maar gaat toch achteruit. OBN onderzocht..