Natuurberichten
Pagina 320 van 1636 - 16359 Resultaten
Utrecht is uitgeroepen tot de ‘Bodemdierenstad van het Jaar’. De stad ontvangt deze eretitel dankzij een hoge score voor de diversiteit aan bodemdieren midden in het centrum én de extra aandacht voor dat onmisbare bodemleven daar...
Maandag 24 oktober organiseert de Nederlandse Mycologische Vereniging een online lezing waarin Thom Kuyper aan de hand van diverse vragen dieper zal ingaan op de effecten van stikstofdepositie op paddenstoelen en de betekenis..
Invasieve exoten vormen wereldwijd een groot probleem voor de biodiversiteit. Wat is de beste strategie wanneer een soort zich invasief gaat gedragen? Op 2 november promoveert onderzoekster Janneke van der Loop in Nijmegen op haar..
Nederlandse namen van vlinders vertellen ons vaak iets over de soort. De naam kan bijvoorbeeld verwijzen naar de uiterlijke vorm van de rups of de vlinder (draak), de kleur (zilveren groenuil), het leefgebied (veenhooibeestje) of..
De brandgans blijkt zich sneller aan te kunnen passen dan gedacht. De dieren die door veranderingen in landgebruik besluiten om in Nederland te broeden, zijn ongeveer even succesvol als hun soortgenoten die nog wel de tocht naar..
Binnen het Caribisch gebied varieert de bescherming van haaien en roggen drastisch van eiland tot eiland. Om een meer verenigd netwerk op te bouwen kwam de Caribbean Shark Coalition (CSC) in september voor het eerst bijeen...
EIS Kenniscentrum Insecten ontwikkelt een database waarin alle in Nederland voorkomende ongewervelden van dood hout worden opgenomen. Recent verscheen een artikel over de in de database opgenomen kevers in Nederland die van dood..
Strandleeuweriken zijn er weer en welke planten zie jij op herfstvakantie?..
In een nieuwe studie van 33 orang-oetandeskundigen uit de hele wereld, waaronder professor Douglas Sheil, is nagegaan wat er in de komende tien jaar met de Borneose orang-oetans zou gebeuren onder verschillende visies op beheer. ..