Natuurberichten

Pagina 28 van 1672 - 16713 Resultaten

Turkse tortel

Zeeharten brengen ware liefde en tortelduifjes in je tuin...


Lees verder 14 februari 2025   2 mnd oud
Wolf

Het eerste wolvenpaar dat zich in 2019 in Nederland vestigde, leeft nog steeds op de Noord-Veluwe. Het paar kreeg elk jaar welpen, in totaal minimaal 32. Een nakomeling uit 2019 verblijft nog steeds in het territorium. Andere..


Lees verder 13 februari 2025   2 mnd oud
Valkruidvlinder

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de valkruidvlinder, een nachtvlinder die belangrijk is als bestuiver en vogelvoer, maar die nu nog maar op één plek..


Lees verder 13 februari 2025   2 mnd oud
Publiek LVD - primair

Op zaterdag 1 maart komen weer meer dan zeshonderd liefhebbers van vlinders en libellen bij elkaar tijdens de Landelijke Vlinderdag. Thema dit jaar is ‘Werken aan herstel’. Naast interessante presentaties en schitterende films is..


Lees verder 13 februari 2025   2 mnd oud
Kauw paar

Kauwen slapen in de winter graag samen en ook zonder sneeuw kun je sneeuwspringers zien...


Lees verder 13 februari 2025   2 mnd oud
Tweede kalenderjaar mannetje met zender uit de Oostvaardersplassen in een windpark van Oostelijk Flevoland, 31 januari 2021

Het aantal slachtoffers van zeearenden door aanvaringen met windturbines neemt gestaag toe. Op 5 februari 2025 sneuvelde een in 2024 als nestjong geringd individu uit de Lepelaarplassen (Flevoland) door een aanvaring met een..


Lees verder 12 februari 2025   2 mnd oud
In opdracht van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel , met steun van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

In het landelijk gebied is de herkenbaarheid van het Nederlandse landschap afgenomen door het verlies van erfgoedwaarden. Het Aanvalsplan Landschap herstelt de groenblauwe dooradering, een netwerk van natuurlijke elementen. Dit..


Lees verder 12 februari 2025   2 mnd oud
Kalkgraslandverbetering in het Geuldal

In Gulpen-Wittem bevindt zich overal in de ondergrond kalksteen. De plaatsen waar dit kalksteen aan de oppervlakte komt, vormen het leefgebied van bijzondere planten en insecten. Tenminste, als ze niet te voedselrijk worden en..


Lees verder 12 februari 2025   2 mnd oud
Witte kwikstaart

Witte kwikken op weg naar Nederland en dieseltreinwormen versieren de zeebodem...


Lees verder 12 februari 2025   2 mnd oud
De Flora en Fauna Verkenner

Vanaf 11 februari zijn de gegevens uit de Nationale Databank Flora en Fauna openbaar. Kennis over flora en fauna helpt bij betere bescherming, maar het delen van kwetsbare vindplaatsen is soms lastig. Daarom gebeurt de..


Lees verder 11 februari 2025   2 mnd oud

Archief