Natuurberichten
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.Pagina 26 van 35 - 346 Resultaten

Op de kust van het Russische schiereiland Kamtsjatka in het Noordpoolgebied zijn grote hoeveelheden dood zeeleven aangetroffen. WWF-experts in Rusland vermoeden dat een zeer giftige stof vanaf land in de oceaan is gelekt, waardoor..

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) opent een nieuwe aanvraagronde voor het Biodiversiteitsfonds voor soortenonderzoek in Nederland. Het fonds heeft als doel het ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek voor bescherming..

Door zwakke wetgeving en beperkte controles op faciliteiten met in gevangenschap levende tijgers in de EU en het VK, is er een aanzienlijke kans dat delen van tijgers, zoals huiden en botten, in de illegale handel terechtkomen. De..

Sinds 26 september 2019 tekenden tweehonderd bedrijven en toerisme-organisaties de International Tourism Plastic Pledge. Een initiatief van MVO-Nederland gesteund door WWF. We zien meer en meer plastic in de natuur en op onze..

Op 22 en 23 september bezochten duikende onderzoekers de door WNF en ARK Natuurontwikkeling aangelegde oesterbank bij de Borkumse Stenen, een zeegebied in de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog. De oesters die in 2018 zijn..

Sinds de start van de samenwerking tussen Pakistaanse vissers en WWF-Pakistan in 2012, zijn in totaal 110 walvishaaien veilig vrijgelaten door getrainde vissers. En dat is best een hele prestatie als je weet dat dit de grootste..

Een nieuw rapport van WWF-Australië laat zien wat de impact van de bosbranden van 2019-2020 was op koalapopulaties. Uit het rapport blijkt dat de bosbranden resulteerden in het verlies van ongeveer 71 procent van de..

De Europese Unie is nog altijd één van de topimporteurs van soja, palmolie en hout uit gebieden waarvoor vaak bossen en andere waardevolle natuurgebieden zijn vernietigd. Europa heeft geen wetgeving tegen ontbossing. Vanaf vandaag..

WWF Living Planet Report 2020: wereldwijd is de gemiddelde populatiegrootte van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen tussen 1970 en 2016 met 68% afgenomen. Maar herstel is mogelijk...

Plasticvervuiling in onze oceanen is één van de grootste milieuproblemen van onze tijd. WWF presenteerde vorige week een interactieve kaart die het wijdverspreide plasticprobleem goed zichtbaar maakt. De Global Plastic Navigator..