Natuurberichten
Pagina 206 van 1634 - 16339 Resultaten
Afgelopen winter werden er prachtige beelden opgenomen van een roedel wolven die kwam eten van een edelhertenkadaver. Het ging om een aangereden edelhert dat door de terreinbeheerder is teruggelegd in de natuur, zodat het hert..
Na vele jaren noeste arbeid is het eindelijk zover: de steekmuggenverzameling én de aantekeningen van Johanna Bonne-Wepster (1892-1978) zijn digitaal ontsloten. De dataset is nu wereldwijd beschikbaar voor onderzoekers en..
De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen zet in 2023 de inheemse planten in de schijnwerpers. Dat past geweldig goed bij de verkiezing van onze nationale bloem, die het afgelopen voorjaar plaatsvond. Uit de veertig..
Een gezamenlijke studie, geleid door de University of Texas in Austin, heeft 102 speciale structuren voor het monitoren van vissen ingezet op zes locaties, waaronder de diepe riffen van Curaçao. Het doel van deze studie was om een..
Sinds 2015 is het aantal tijgers in het wild in het koninkrijk Bhutan gestegen tot naar schatting 131. Sinds de eerste officiële tijgertelling in het Himalayaland is dat een stijging van maar liefst 27 procent. Het Wereld Natuur..
Korstmossen reageren snel op veranderingen in de luchtkwaliteit. In Groningen zijn korstmossen op eikenbomen in 2022 onderzocht om de ruimtelijke effecten van ammoniak op natuur in kaart te brengen. Het onderzoek toont aan dat er..
Egelskop staat stekelig in bloei en tweede generatie citroenvlinders vliegt. ..
Op een van de eilanden in de Biesbosch zijn dit jaar indrukwekkende aantallen broedende kolonievogels geteld. De vogels broeden vooral in afgesloten, ondiepe en visrijke natuurgebieden. Hier vinden ze rust en genoeg voedsel om hun..
Boerenlandvogels zoals de ringmus blijven afnemen, terwijl sommige moerasvogels, zoals de roerdomp, juist toenemen. Dit blijkt uit de laatste cijfers die zijn samengevat in het net verschenen rapport ‘Broedvogels in Nederland..