Natuurberichten
Pagina 205 van 1634 - 16339 Resultaten
Leidse biologiestudenten hebben de herkomst van exotische Alpenwatersalamanders bepaald. Een speciale DNA-techniek toont aan dat deze dieren uit verschillende uithoeken van Europa afkomstig zijn. Sterker nog: het gaat..
Kleine snepen groeien op en jonge huiszwaluwen nog even gevoerd. ..
De gierzwaluw is een beschermde vogel. Het beschikbaar hebben én houden van permanente nestgelegenheden is de belangrijkste manier om de gierzwaluw te helpen. In het geactualiseerde Kennisdocument Gierzwaluw van BIJ12 staat hoe..
Van begin februari tot en met eind juli zaten meer dan 1,1 miljoen Nederlanders aan het scherm gekluisterd om de veertien Beleef de Lente-vogels te volgen. Vaak was het pais en vree wat je zag: een nestkast vol dons bij de..
De hooikoortsplant Alsemambrosia neemt nog steeds toe in Nederland. In 2022 was 60% van alle meldingen afkomstig uit particuliere tuinen. En dat is slecht nieuws voor iedereen die last heeft van hooikoorts, want deze plant bloeit..
De nazomer is de tijd dat scheefbloemwitjes veel worden waargenomen. Ze gaan dan ook flink zwerven en kunnen dus ook op nieuwe plekken worden gezien. Let daarom de komende weken op de koolwitjes en kijk of je er scheefbloemwitjes..
Met een slim aangelegde tuin help je de natuur. Om anderen te inspireren, heeft PWN aan de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland een voorbeeldtuin aangelegd. Publiek is hier vanaf volgend voorjaar welkom, maar boswachter Joeri..
Het vliegend hert is de meest iconische kever van Nederland. Met hun 'gewei' lijken de mannetjes op een hert. En ja, op broeierige zomerdagen kun je ze daadwerkelijk zien vliegen! Het seizoen is bijna afgelopen, vliegende herten..
Kleine zilverreigers te zien in nazomer en echte guldenroede bloeit. ..