Natuurberichten

Pagina 197 van 1634 - 16337 Resultaten

Lampetra planeri. Beekprik

Beekprik ondergaat metamorfose en kleine jagers waaien over zee...


Lees verder 26 augustus 2023   1 jaar oud
Turdus merula. Merel

Vorig jaar ging de vernieuwde website van Jaarrond Tuintelling online. Het doel van de nieuwe site is om nog betere gegevens te verzamelen over het voorkomen van planten- en diersoorten in de Nederlandse tuinen. Inmiddels loopt..


Lees verder 25 augustus 2023   1 jaar oud
laken met nachtvlinders - primair

Er komen veel meer nachtvlinders voor dan dagvlinders, maar toch kennen de meeste mensen wel de dagpauwoog en het klein koolwitje, maar niet de hyena, de schaduwstipspanner en het karmozijnrood weeskind. Daar kan nu verandering in..


Lees verder 25 augustus 2023   1 jaar oud
Sphinx ligustri. Rups ligusterpijlstaart

Spectaculaire ligusterpijlstaartrupsen nu te zien en doe mee met de Nacht van de Vleermuis...


Lees verder 25 augustus 2023   1 jaar oud
Naakthalsgrondel vrijstaand

Sinds 2020 is het aantal uitheemse grondels in Nederland flink toegenomen, met nog nèt geen nieuwe grondelsoort per jaar. In 2020 ontdekte RAVON al de Kaukasische dwerggrondel. In 2022 werd de shimofurigrondel voor het eerst in..


Lees verder 24 augustus 2023   1 jaar oud
Myotis daubentonii

‘Licht uit en “spot” aan…’. Aankomend weekend wordt er met de Nacht van de vleermuis aandacht besteed aan deze nachtelijke vliegkunstenaars. Op veel plekken in Nederland (en daarbuiten) worden diverse activiteiten georganiseerd om..


Lees verder 24 augustus 2023   1 jaar oud
Het goudoogje is de meest bekende gaasvlieg van Nederland lead

2023 markeert de start van de Gaasvliegenproject bij EIS – Kenniscentrum Insecten en de jeugdbonden NJN en JNM. Gaasvliegen en verwanten zullen hierbij extra in het zonnetje worden gezet. Je kunt ze vrijwel overal tegenkomen: van..


Lees verder 24 augustus 2023   1 jaar oud
Struikheide

Kleurt de heide dit jaar paars? En let op blauwe glazenmakers...


Lees verder 24 augustus 2023   1 jaar oud

De Slufter op Texel is een geliefd natuurgebied waar je altijd wel iets onverwachts tegenkomt. Wat paddenstoelen betreft zijn zilte gebieden echter niet de meest uitgelezen locaties. Heel verrassend was het dus dat we nog binnen..


Lees verder 23 augustus 2023   1 jaar oud
Foraminifera

In de afgelopen 500 miljoen jaar hebben heel verschillende eencellige organismen in de oceanen op verschillende momenten en ook onder heel verschillende omstandigheden ontdekt hoe ze een ‘schelpje’ om hun ene cel kunnen bouwen...


Lees verder 23 augustus 2023   1 jaar oud

Archief