Natuurberichten
Pagina 187 van 1634 - 16336 Resultaten
Heel Nederland heeft zich afgelopen weekend ingezet om de egel op de kaart te zetten. De Egeltelling is hét moment om het stekelige en nuttige dier in de schijnwerpers te zetten, maar ook om erachter te komen waar de egel precies..
De nazomer is een tijd waarin er veel libellen te zien zijn. Vooral de grotere ‘echte’ libellen zijn er volop. Veel van de glazenmakers en heidelibellen lijken op elkaar, maar als je weet waar je op moet letten dan kun je ze vaak..
Bloeiende klimop is zoemend buffet en graspiepers komen eraan. ..
Er komt nog net geen nagelschaartje aan te pas, maar het beheer van kwetsbare natuurgebieden zoals veenweides, trilveen en natte graslanden luistert nauw. In de Utrechtse polder Bijleveld heeft Staatsbosbeheer lichtere machines..
"Addertongen zijn hard en steenachtig en slangen drinken graag melk", aldus Dr. Ernst Brinck, burgermeester van Harderwijk, aan het begin van de zeventiende eeuw. In de nieuwste uitgave van het tijdschrift RAVON onder andere een..
De levensvatbaarheid van het gentiaanblauwtje staat onder druk. Een stikstof- en droogtegevoelige habitat, een zeldzame waardplant en waardmieren waarover nog veel onbekend is, zorgen voor veel vragen over de beste route naar..
Kleine vuurvlinder is late vlieger en rode ganzenvoet een laatbloeier...
Met de felgekleurde vruchten is de Wilde kardinaalsmuts een ware snackbar voor vogels en insecten. Het is een bijzondere en veelzijdige struik. Ondanks zijn opvallende kleuren in het najaar wordt hij de rest van het jaar vaak over..
Het blijven boren onder de Waddenzee kan Nederland duur komen te staan. De VN-organisatie UNESCO dreigt daardoor om de status van het enige Nederlandse natuurgebied dat Werelderfgoed is, in te trekken...
Klein schorrenkruid kleurt kwelders rood en zeldzame schorzijdebij zoekt zand...