Natuurberichten
Pagina 177 van 1634 - 16334 Resultaten
Voor het eerst is het bewijs boven water gekomen dat zelfs koudwaterkoraalriffen die in de koude en donkere diepzee leven, groeien in zelforganiserende patronen. Dergelijke patroonvorming is een 'truc' die de veerkracht van..
Eind augustus vroegen we hulp bij het zoeken naar een Nederlandse naam voor een nieuw aangetroffen platworm. De respons was, net als de worm, groot. Eén naam sprong eruit. Daarnaast kregen nóg twee (kleinere) recent gevonden..
Toen de stichting Hortus Alkmaar de eigen tuin wilde kopen – voorheen huurde het de grond van fabrikant VSM – waren er allerlei acties nodig om het geld bij elkaar te brengen. Bij een van die fondsenwerfacties kregen de bezoekers..
Buitenlandse boomleeuweriken nu in Nederland en bosmuis de boom in...
Een nieuw DCNA-project ‘Monitoring for Bird Biodiversity Conservation in the Dutch Caribbean’ is officieel gelanceerd. Door het combineren van verbeterde training, veldonderzoek en het gebruik van een gestandaardiseerd..
Welke verschillende soorten planten en schimmels zijn er allemaal, hoe ontstaat verschil in soorten, en hoe gaat het met ze? Daar geeft het afgelopen dinsdag verschenen nieuwe rapport van Kew Botanical Gardens antwoord op...
Alle weersfactoren die gunstig zijn voor de trek van kraanvogels naar het zuiden lijken volgende week bij elkaar te komen. Mogelijk laten duizenden kraanvogels zich dan over Nederland blazen. Voldoende reden om de kraanvogelradar..
Kleine beer nog niet in winterslaap en late bloeiers bloeien door...
Als verpleegkundige bij Isala in Zwolle haalde Annecarlien van Knapen haar dagelijkse quotum aan stappen wel. Maar sinds ze een jaar of zes geleden stafmedewerker werd bij datzelfde ziekenhuis heeft ze het natuurgebied rondom haar..
Het versterken van de relatie tussen natuur en economie is een van de drie hoofdambities uit het Natuurpact tussen Rijk en provincies uit 2013. Uit een inventarisatie voor de Derde Lerende Evaluatie van het Natuurpact blijkt dat..