Natuurberichten
Pagina 1543 van 1627 - 16266 Resultaten
De blauwe kiekendief en de Waddeneilanden horen bij elkaar. Decennia lang was dit het geval, maar de laatste jaren wordt de broedpopulatie steeds kleiner. De afgelopen vijf jaar is het aantal broedparen gehalveerd. Als we niet..
Het aantal rosse woelmuizen in de Hoekse Waard lijkt toe te nemen, zo blijkt uit 16 jaar braakballen verzamelen. Het pluizen van braakballen geeft informatie over hoe het met bijzondere muizensoorten in een bepaald gebied gesteld..
De distelvlinder is massaal binnengekomen en wordt momenteel uit heel Nederland gemeld. Vooral vorige week waren er berichten over massale trek van vele honderden vlinders per uur. Voor een deel trekken ze door, maar ze planten..
Na de eerdere melding van een kaasjeskruiddikkopje in Nederland (de eerste sinds 1956) is er op 20 mei opnieuw een exemplaar gezien, bij Eijsden, ook in Zuid-Limburg...
Grote kans dat als u vandaag of morgen bewust zou kijken naar wat er buiten de deur zoal groeit, Liggende vetmuur letterlijk de eerste plant is die u tegenkomt. Zij staat vaak tussen stoep- en straatstenen, waarschijnlijk ook op..
Berichtten we u op 25 april nog dat kolgans Marco, een van de drie kolganzen die we al geruime tijd volgen, het rustiger aan deed – een dag later werd hij neergeschoten in de nabijheid van Moskou. ..
Met hengel en schepnet kunnen bijna alle zoetwatervissoorten in Nederland worden gevangen. Daarmee kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan de monitoring van vissen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van RAVON..
De eerste reekalfjes zijn gesignaleerd! Eind april of begin mei werden de eerste jonge reetjes geboren. Bekijk de prachtige beelden van een moeder met haar jong op ZoogdierTV. ..
Nog maar een maand en dan beleven we alweer de langste dag, qua daguren. Veel vogelaars die bijvoorbeeld voor SOVON broedvogels inventariseren, maken de komende weken extra uren. Naast de ochtendinventarisaties staan ook..
Wie geluk heeft komt in Zuid Limburgse bossen nu een van de meest bijzondere orchideeën in Nederland tegen: de Purperorchis, alleen al door zijn formaat (tot 75 cm hoog!) een opvallende verschijning. Het is een van de bedreigde..