Natuurberichten
Pagina 1540 van 1627 - 16266 Resultaten
Het grote natuurgebied de Stippelberg in de noordoosthoek van Noord-Brabant blijft verrassen. In een zijader van de Peelse Loop zijn onlangs een mannetje en vrouwtje van de beekrombout, een bijzondere libellensoort, gevonden. Aan..
Keer op keer blijken wilde planten in de Nederlandse natuur te worden uitgegraven of beschadigd. In het bijzonder orchideeën worden geregeld meegenomen voor in de eigen tuin of voor de handel. Maar ook worden groeiplaatsen van een..
Elk jaar in mei en juni komen er vragen binnen bij De Vlinderstichting over onbekende vlinders die men ziet en die niet in de boekjes staan. Dat moet dan wel echt een zeldzaamheid zijn!..
Van 15 t/m 17 mei organiseerde RAVON voor de tweede keer het Nationale Plonzenweekend. In totaal zijn er ruim 17.000 amfibieën geteld, door bijna 500 mensen. Zelfs de meest zeldzame soorten als vuursalamander en knoflookpad zijn..
Dit weekend zijn de eerste Hollandse kersen te verkrijgen. Dit is ongeveer twee weken vroeger dan het gemiddelde van de laatste jaren. De op een na warmste lente ooit (alleen 2007 was nog warmer) hebben voor een snelle..
Juni op de kalender en dat betekent dat eigenlijk alle vogels 'binnen' zijn. Een van de laatste is de roodmus. Dit is geen mus, maar een soort vink. In de jaren 80 nam hij vanuit het oosten van Europa dusdanig toe dat hij ook in..
De afgelopen vijf jaar zijn er al negen exotische eekhoornsoorten in Nederland in het wild gesignaleerd. Sommige van hen kunnen een bedreiging vormen voor de inheemse rode eekhoorn. Daarom pleit de Zoogdiervereniging bij minister..
Het nieuwe natuurgebied de Groene Jonker ten noordoosten van de Nieuwkoopse Plassen, blijft bijzondere vogels lokken. Een opvallende nieuwkomer is de porseleinhoen, een soort die in Nederland steeds zeldzamer wordt. ..
Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Vereniging Natuurmonumenten willen een passage voor wilde dieren (o.a. edelherten) realiseren tussen het Deelerwoud en De Hoge Veluwe. Hiermee wordt een gebied dat ruim 50 jaar in het raster..
In de begroeiing langs wat grotere wateren kunnen we nu uitsluipende keizerlibellen aantreffen. De larve kruipt uit het water, barst open en de libel kruipt er uit. Die larve heeft wel al twee jaar in het water geleefd. ..