Natuurberichten
Pagina 1462 van 1626 - 16254 Resultaten
Ringslangen gebruiken mest- en composthopen om hun eieren in te leggen. Door het verdwijnen van mestvaalten heeft deze slangensoort vaak moeite om nog geschikte eiafzetplekken te vinden. Daarom worden speciaal voor de ringslang..
Roest op Stokroos is een buitengewoon algemeen optredende plantenziekte. De Stokroos komt ondanks de aantasting toch goed tot bloeien. Kaasjeskruidroest is te herkennen aan kussenvormige, bleekrode tot roodbruine puistjes met een..
‘Wat ruist er door het STRUUIIKKKgewas’ zong Toon Hermans ooit. Ik moet er altijd aan denken als het over rietvogels gaat. Je hoort iets zingen in het riet, maar het komt maar niet te voorschijn...
Afgelopen weekend, 17 en 18 april, was het door het prachtige weer echt raak met de dagvlinders. Meer dan duizend vlinders werden afgelopen weekend gezien. De dagpauwoog, de citroenvlinder en het klein koolwitje waren het..
Eerder dit jaar hebben we in diverse natuurberichten gekeken naar verschillende levensvormen van planten: hoe passen zij zich aan de moeilijke periode in de jaarcyclus aan? Allerlei hydrofyten, waterplanten, duiken letterlijk weer..
Ondanks de koude dagen en nachten van de afgelopen week gaan de knoflookpadden in het water gewoon door. Vanuit Overijssel en Limburg ontving RAVON meldingen van overdag roepende knoflookpadden. In Noord-Brabant zijn de eerste..
Voor het eerst broedt een ravenpaar in de Oostvaardersplassen. Staatsbosbeheer keek al jaren reikhalzend uit naar de komst van de raaf als broedvogel in het uitgestrekte natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Momenteel broedt de..
Hoewel de grutto steeds bekender en populairder wordt in ons land, lijkt de achteruitgang niet te stoppen. Alle inspanningen ten spijt: de weidevogelstand neemt nog steeds af. Weidevogelboerderijen moeten de bescherming van deze..
De vulkaanuitbarsting op IJsland, die momenteel het wereldnieuws beheerst en reizigers verhindert om per vliegtuig te reizen, heeft een natuurlijke en positieve invloed op de natuur...
De korstmossen zijn helemaal terug in de stad. Tot begin jaren negentig was er in grootstedelijke gebieden spraken van 'korstmoswoestijnen', waar door de grote zwaveldioxide-belasting vele korstmossoorten waren verdwenen...