Natuurberichten

Pagina 144 van 1633 - 16324 Resultaten

In december 2011 vond een Amelandse op haar strand een duizenden jaren oud fossiel dat nog nooit op een Waddeneiland was aangespoeld. Zoiets gebeurt misschien ééns in een mensenleven. Toch was het deze winter wéér raak! Een heel..


Lees verder 7 januari 2024   1 jaar oud
Jaarillustratie 2024 Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen - detail

De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen kiest elk jaar een gezamenlijk thema. Voor 2024 is dat 'Plant & insect'. Door de grote variatie aan bloeiende planten vliegt en kruipt er in botanische tuinen van alles rond. Maak uw..


Lees verder 7 januari 2024   1 jaar oud
Torenvalk adult male

Het bekendste valkje van Nederland en wonderlijk wintergroen onder water...


Lees verder 7 januari 2024   1 jaar oud
DCNA symp lead

Tijdens het recente Nature-Based Solutions for Ecosystem Restoration Symposium presenteerde Arno Verhoeven een aantal voorbeelden van de Nederlandse Cariben. Van door de gemeenschap aangestuurde inspanningen op Sint Eustatius tot..


Lees verder 6 januari 2024   1 jaar oud
Sabal antillensis Christoffelberg.

Deze week ontdekten wetenschappers van CARMABI en Wageningen University and Research een tot nu toe onbekende populatie van de Curaçaose Kabana-palm op de oosthelling van de Christoffelberg op Curaçao. Deze palm komt alleen op dit..


Lees verder 6 januari 2024   1 jaar oud
Smient Saxifraga

Fluitende eendjes en op zoek naar bloeiende hazelaars...


Lees verder 6 januari 2024   1 jaar oud

Burgers die hun buurt willen vergroenen kunnen weer een aanvraag doen bij het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. De provincie Noord-Brabant, waterschappen en het Cultuurfonds Noord-Brabant stellen voor vier jaar budget beschikbaar..


Lees verder 5 januari 2024   1 jaar oud
De stuwwal van Nijmegen; ooit kwam Berghertshooi hier voor.

Onderzoek naar de historische groeiplaatsen van een plant geeft inzicht in de plaats in het landschap en het type vegetaties waarin de soort in het verleden groeide. Inzichten die bij hedendaagse soortbeschermingsprojecten van..


Lees verder 5 januari 2024   1 jaar oud
plasmodium slijmzwam

Gele smurrie en roestende ransuilen. ..


Lees verder 5 januari 2024   1 jaar oud
Rosse woelmuis

Het aantal bosmuizen en rosse woelmuizen in onze bossen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoeveelheid gevulde beukennootjes die in de herfst wordt geproduceerd, de zogenaamde mast. Als er in de herfst veel mast is,..


Lees verder 4 januari 2024   1 jaar oud

Archief